SEGRE

EDUCACIÓ ALIMENTACIÓ

Nens olivaires a Preixana

La localitat organitza un taller de recollida i conservació amb els alumnes del col·legi Montalbà || L’objectiu és conscienciar-los de la importància de consumir productes de proximitat

Els nens, van recollir les olives dels arbres.

Els nens, van recollir les olives dels arbres.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Potenciar el consum d’aliments de proximitat entre tots els sectors de la població. Aquest és el principal objectiu de l’ajuntament de Preixana, que, sota aquesta premissa, va organitzar ahir un taller d’olives amb els alumnes de l’escola Montalbà de la localitat, que va servir també per presentar el cartell de la sisena edició de la fira gastronòmica De Prop, que se celebrarà entre els dies 14 i 16 de desembre. L’activitat s’emmarcava en la Setmana Bio, que té lloc a tot Catalunya per promoure i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques.

L’alcalde, Jaume Pané, i l’edil i directora de la fira, Sandra Heras, van destacar “la importància de donar a conèixer aquestes tasques ancestrals entre els més petits perquè aquests prenguin consciència de la importància de consumir productes de proximitat a fi de sumar sinergies i afavorir l’economia territorial”. A primera hora del matí els alumnes es van concentrar davant de les oliveres de la plaça Catalunya, on els veïns del municipi Modesto Heras i Josep Badias prèviament n’havien col·locat unes borrasses sota els arbres. Seguint les seues instruccions, els nens van començar a agafar olives, els més petits amb les mans i els més grans amb una rasqueta. Seguidament les van dipositar en un cubell i les van netejar amb aigua. Ja a l’interior del col·legi, les van posar en pots de vidre amb aigua, sal i herbes aromàtiques per conservar-les, on reposaran entre tres i quatre mesos, segons va afirmar Badias. Finalment, cada nen va dissenyar una etiqueta com si es tractés de la seua pròpia empresa.

Els escolars van recollir les olives dels arbres, les van posar en pots amb aigua i sal i les van etiquetar

El taller va acabar amb un esmorzar saludable per commemorar la Setmana Bio.

La fira De Prop s’amplia un dia amb una jornada Preixana celebrarà la sisena edició de la fira gastronòmica De Prop els dies 14, 15 i 16 de desembre. El certamen comptarà amb la participació de mig centenar de productors del territori i oferirà showcookings, degustacions, maridatges, tallers infantils i un networking. La principal novetat d’aquesta sisena edició és que la fira gastronòmica De Prop s’amplia un dia més i divendres acollirà una jornada tècnica per donar a conèixer als agricultors i productors les diferents fórmules per a la comercialització dels seus productes.

Els nens, van recollir les olives dels arbres.

Els nens, van recollir les olives dels arbres.SEGRE TÀRREGA

Els nens, van recollir les olives dels arbres.

Els nens, van recollir les olives dels arbres.SEGRE TÀRREGA

tracking