SEGRE

Pàmies es desvincula de Dolça Revolució per “protegir-la” de les sancions

Imatge d’arxiu de Josep Pàmies, horticultor de Balaguer i fundador de Dolça Revolució.

Imatge d’arxiu de Josep Pàmies, horticultor de Balaguer i fundador de Dolça Revolució.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El productor Josep Pàmies va insistir ahir que es desvincularà de l’entitat que va fundar, Dolça Revolució, i que vol continuar “sol” el camí “arribant fins al final” perquè, va dir, no té “res a perdre”. D’aquesta forma, va justificar la decisió per tal de protegir les persones del seu entorn dels “atacs” dels quals diu ser víctima després de la sanció imposada per Salut de 600.000 euros per una conferència celebrada a Balaguer en què es parlava de la “cura” de l’autisme amb un producte no autoritzat, el clorit de sodi. Pàmies es va reafirmar que recorrerà la sanció i va afegir que no accepta l’exigència de la Generalitat de retirar els vídeos de la conferència perquè considera que “ha de ser un jutge qui ho digui i no un funcionari que podria estar tocat per la indústria farmacèutica”. La sanció ha estat imposada a Pàmies al considerar que va ser l’organitzador de la conferència del passat 14 d’octubre.

El departament defensa que l’horticultor ha infringit la llei de Garanties i Ús Racional dels Medicaments a l’informar el públic sobre una substància que va ser declarada il·legal per al seu ús terapèutic l’any 2010 pels efectes adversos a la salut. És la tercera sanció a l’entitat Dolça Revolució en poc temps. Salut ja va sancionar l’entitat amb 30.000 euros per publicitar productes i plantes naturals contra el càncer. La setmana passada, va rebre una altra sanció, de 90.000 euros, pel clorit de sodi.

El president de l’associació, Francesc Rubio, va expressar el seu suport a Pàmies i va assenyalar que continuaran “lluitant” malgrat les sancions i que iniciaran una nova direcció basada en la medicina tradicional i els remeis “ancestrals”. L’alcalde de Balaguer va defensar un espai “per a la llibertat d’expressió dins dels límits de la seguretat”.

tracking