SEGRE

CERTÀMENS NOVES TECNOLOGIES

Mollerussa, capital del 'gaming'

La Lan Party espera superar el rècord de set-cents inscrits en aquest certamen, seu de tornejos de jocs i tallers relacionats amb les noves tecnologies |

Joves estudiants van poder conèixer diferents tipus d’ordinadors personalitzats.

Joves estudiants van poder conèixer diferents tipus d’ordinadors personalitzats.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Centenars d’ordinadors personalitzats, pantalles de totes les mides i molts jocs ocupen el pavelló firal de la capital del Pla d’Urgell, seu de l’onzena Mollerussa Lan Party. El festival de les noves tecnologies aspira a arribar al rècord de set-cents inscrits procedents de tot Catalunya i l’Estat espanyol així com francesos i italians, una assistència que la converteix en la més important de Catalunya i la tercera a nivell estatal, després de la de Tenerife (2.000 inscrits) i la de Bilbao (5.000). El mateix dijous ja havien ocupat els seus llocs uns 230 acreditats, segons va explicar un dels organitzadors de l’esdeveniment, Edu Roca. El certamen va acollir ahir l’MLP Kids, un saló que té com a objectiu atansar les noves tecnologies als més joves. Aquest any hi van participar uns tres-cents estudiants de tres centres de Mollerussa. Així, per primera vegada, va participar en el certamen l’institut La Serra, amb uns 130 alumnes de tercer d’ESO, i l’escola Ignasi Peraire, amb uns vuitanta estudiants de cinquè i sisè de Primària, mentre que La Salle repetia la seua experiència de l’any passat, amb un centenar de joves de segon d’ESO i també alumnes de Grau Superior.

Una gimcana per descobrir codis o un taller sobre el programa Tinkercad per crear models en tres dimensions utilitzables als videojocs van ser algunes de les activitats que es van celebrar al llarg de tot el matí. Els alumnes també van poder participar en una visita guiada per la Party de la mà dels membres de la Associació Mollerussa Lan Party, organitzadora de l’esdeveniment juntament amb Fira de Mollerussa. Les activitats seguiran, gairebé sense respir, fins demà.

Joves estudiants van poder conèixer diferents tipus d’ordinadors personalitzats.

Joves estudiants van poder conèixer diferents tipus d’ordinadors personalitzats.J.GÓMEZ

tracking