SEGRE

Un codi de colors identificarà el valor nutricional d'aliments i begudes

Informaran de la qualitat nutricional del producte

El codi Nutris-core

Sanitat implantarà l'etiquetatge de cinc colors en aliments i begudes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha anunciat aquest dilluns la implantació en aliments i begudes d’un logotip de cinc colors, per facilitar al ciutadà informació precisa sobre la qualitat nutricional del producte. Aquest codi, conegut com a Nutriscore, es començarà a veure als supermercats ben aviat, ja que les empreses estan començant a adoptar-lo de forma voluntària, si bé la mesura serà obligatòria d’aquí a un any, el termini en què estarà aprovat el reial decret.

El codi de cinc colors consisteix en un gràfic amb coloració gradual del verd al roig en cinc nivells a l’estil d’un semàfor, de tal manera que els verds identificaran els productes més saludables i els rojos els de menor qualitat nutricional.

La ministra ha avançat també que es limitarà la publicitat dels aliments poc saludables dirigida a menors de 15 anys mitjançant una reforma del codi PAOS d’autoregulació de publicitat amb la intenció que les empreses s’adhereixin de forma voluntària i, en el cas que no ho facin, el Ministeri estudiarà l’adopció d’altres mesures de control.

Carcedo ha fet aquests anuncis durant l’entrega dels XI Premis Estratègia Naos, en un acte en el que, a més, ha assenyalat que s’instauraran també mesurades en col·legis i instituts per impedir la venda d’aliments i begudes amb alt contingut en sucre, àcids grassos saturats i trans, sal i calories.

tracking