SEGRE

ANIMALS INSTAL·LACIONS

Lleida iniciarà un pla pilot per controlar les colònies de gats

La primera fase de les obres del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, acabada

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria prepara un pla pilot que disposarà d’una partida en els pressupostos de l’any que ve per controlar les diferents colònies de gats que es troben a la ciutat de Lleida. L’ajuntament vol, d’aquesta manera, vigilar els diferents grups de felins que viuen als carrers i que fins ara no han comptat amb cap pla de control per part de les institucions.

Les accions se centraran a procurar-los una alimentació conforme amb el que necessiten i també a esterilitzar els animals perquè no es reprodueixin de forma descontrolada i provoquin que les colònies esdevinguin incontrolables.

Així ho va anunciar ahir l’alcalde, Fèlix Larrosa, en la seua visita al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC), ubicat a la partida de la Caparrella, on va assegurar que “Lleida és una ciutat amiga dels animals” i es va mostrar satisfet per les obres de millora que s’hi estan duent a terme. “Crec que anem en la bona direcció”, va explicar Larrosa.

La primera de les dos fases en què es divideixen les obres de rehabilitació del CAAC ja està acabada. Gràcies a això, els animals disposen de més patis i en millors condicions i d’espais exteriors, amb més arbres que els puguin fer ombra perquè puguin passar més temps a l’aire lliure. A més, la zona dels gats s’ha ampliat considerablement i s’han separat els boxs dels gossos amb una paret, per evitar-los l’estrès per visualització frontal.

En aquest sentit, Larrosa va voler recordar a la ciutadania que “adquirir un animal implica una responsabilitat que no es pot oblidar”. I va lamentar que últimament hi hagi cada vegada més propietaris de gossos perillosos sense xip identificatiu que abandonin allà els animals perquè sigui l’administració pública la que se’n faci càrrec.

La segona fase de les obres de rehabilitació de la canera, que començarà el 2019, inclourà la creació de circuits o recorreguts de passeig per als gossos.

D’altra banda, el paer en cap va anunciar que està previst que l’any que ve s’obrin dos parcs nous per a gossos als barris de la Mariola i a Llivia, atenent així les propostes veïnals rebudes en els pressupostos participatius.

Més animals que mai al CAAC de Lleida El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) de Lleida acull actualment un total de 300 animals, 250 dels quals són gossos mentre que els restants són gats. Una xifra rècord. De fet, en l’últim mes han entrat en el centre més de 30 gossos. Un terç dels animals perduts que recull el centre són recuperats pels seus amos. Contràriament, els gossos potencialment perillosos són aquells que més temps es queden dins del centre, a l’espera de ser adoptats per uns nous amos.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la seua visita d’ahir.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la seua visita d’ahir.ÒSCAR MIRÓN

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la seua visita d’ahir.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la seua visita d’ahir.ÒSCAR MIRÓN

tracking