SEGRE

El SEM enviarà la informació del pacient a l'hospital abans que hi arribi l'ambulància

En casos d'ictus, els tècnics d'emergències podran comunicar-se mitjançant videoconferència amb el neuròleg de guàrdia

Professionals del SEM amb el nou programa.

El SEM enviarà la informació del pacient a l'hospital abans que hi arribi l'ambulànciaGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha posat en marxa una nova eina tecnològica a les seves ambulàncies. Es tracta de l’Estació Clínica d’Emergències (ECE), un programari incorporat en tauletes tàctils amb les quals s’omple el full assistencial en format electrònic, especificant què li passa al pacient, quines són les seves constants vitals, quines lesions ha sofert o quina medicació se li ha administrat, entre d'altres dades.

En els casos de pacients crítics o de codis d’emergència (ictus o infart), els professionals del SEM poden enviar l’informe telemàticament a l’hospital de destí abans que hi arribi l’ambulància. Aquest fet permet que els metges i infermers del centre hospitalari tinguin coneixement de les condicions en què es troba el pacient que és a punt d’arribar, puguin accedir a la seva història clínica i comencin a treballar el cas.

A més, en els propers mesos, en els casos d’ictus, des de l’ECE es podrà fer una videoconferència a tres bandes, connectant els tècnics en emergències sanitàries (TES) del SEM que atenen el pacient amb el neuròleg de guàrdia de l’ictus i el 061 CatSalut Respon, que coordina i activa el codi ICTUS.

Amb aquest nou programa, la informació elaborada pel SEM podrà ser consultada en tot moment tant pels professionals del sistema sanitari públic com pels pacients, a través de l’espai digital de consulta La Meva Salut.

tracking