SEGRE

La fira de Playmobil LleidaClick, amb 20 diorames i 6.000 figuretes

Se celebra del 6 al 9 de desembre

L'acte de presentació de la fira LleidaClick.

La fira de Playmobil LleidaClick, amb 20 diorames i 6.000 figuretesFira de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital del Segrià estrena enguany una nova fira, LleidaClick (Fira Nacional de Col·leccionisme Playmobil de Lleida), que tindrà lloc del 6 al 9 de desembre al Pavelló 4 dels Camps Elisis. Els visitants podran gaudir d’una exposició de 20 diorames de gran format, amb unes 6.000 figuretes, estands d’11 expositors d’arreu de l’Estat, una àmplia zona d’inflables decorats amb la iconografia Playmobil i un photocall d’alguns dels personatges Playmobil.

LleidaClick es complementa amb un programa d’activitats paral·leles destinades a crear l’atmosfera d’un parc temàtic dedicat als populars clicks, figures de 7,5 centímetres d’alçada que van veure la llum per primera vegada l’any 1974 de la mà de l’alemany Hans Beck.

Ignasi Puig, organitzador de la fira, ha afirmat durant l'acte de presentació que la idea de muntar LleidaClick va sorgir del fet que Lleida té una llarga tradició en l’organització de fires i que alguns dels col·laboradors de l’empresa Smartplay, promotora del certamen, són precisament lleidatans.

De la seua banda, el regidor de la Paeria Joan Queralt ha augurat “una fira amb continuïtat, ja que se centra en un tema molt interessant tant per als infants com per a molts adults que col·leccionen aquests joguines”.

El diputat de la Diputació de Lleida Paco Cerdà ha remarcat també la idoneïtat de les dates en les quals se celebrarà la fira, “ja que són un preàmbul perfecte” al parc Cucalòcum i a les festes de Nadal.

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida de la Generalitat de Catalunya, Ramon Alturo, després d’incidir en “la positiva contribució de Fira de Lleida al panorama firal de Catalunya, ha dit que la posada en marxa d’un saló com LleidaClick suposa “un punt d’innovació i creativitat molt important per a Lleida.”

L’horari de LleidaClick serà de les 10 a les 20 h i el preu de l’entrada és de 3,5 euros (gratuït per als infants menors de 2 anys). El certamen és una iniciativa de l’empresa Smartplay, SL, amb la col·laboració de Fira de Lleida, la Paeria, Abacus i l’associació Eutrapelia.

tracking