SEGRE

SERVEIS SOCIALS ATENCIÓ

La Generalitat té en acollida 300 menors estrangers sense família a Lleida

Representen el 10% dels arribats a Catalunya i no descarta obrir nous centres a la província

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat té en l’actualitat uns 300 menors i adolescents estrangers sense referents familiars en el sistema d’acollida a les comarques de Ponent. Una xifra que no ha parat d’augmentar des que aquest col·lectiu va iniciar un flux massiu des de l’Àfrica cap a Catalunya, on n’han arribat més de 3.000. D’aquesta forma, la província de Lleida acull un 10% d’aquests menors i adolescents que reben atenció en un total de quinze centres repartits per tota la província. Fonts del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies no van poder assegurar ahir quantes noves places s’obriran en els propers mesos a Lleida, encara que sí que van admetre que aquestes s’aniran creant en funció de l’arribada de menors. Per la seua part, el titular de la conselleria, Chakir el Homrani, va afirmar que la prioritat del seu departament és garantir noves places i evitar la vulnerabilitat d’aquests menors, com que hagin de dormir en comissaries dels Mossos. El conseller va recordar que entre el gener i l’octubre d’aquest any han arribat més de 3.000 adolescents i joves sense referents familiars a Catalunya, respecte als 300 o 400 d’anuals d’anys enrere. A banda de la seua acollida, va destacar que el departament treballa en la seua inclusió social i evitar l’“estigmatització” del col·lectiu. Per això, va explicar que aquests menors tindran a la seua disposició entre 800 i 900 places en centres de noves oportunitats per facilitar la seua inserció laboral i formació professional.

Sobre la sobreocupació dels centres d’atenció, el conseller va dir que “és un moment molt complex” i que l’aposta no passa per grans centres, sinó que aquests disposin d’un màxim de 60 places. També va assenyalar que treballen en la previsió de creació de més places de cara al 2019, però va recordar que no controlen el “nombre d’arribades” d’aquests joves.

El conseller Chakir el Homrani va presidir ahir la presentació de les noves actuacions en serveis socials a Lleida.

El conseller Chakir el Homrani va presidir ahir la presentació de les noves actuacions en serveis socials a Lleida.AMADO FORROLLA

tracking