SEGRE

DIA INTERNACIONAL VIOLÈNCIA MASCLISTA

Més de 30 trucades al mes per violència masclista des de Lleida

El 44% de les víctimes no surten soles i el 15% ho fan amb objectes de defensa

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una trucada al dia, una trentena al mes. És el balanç de l’atenció que fa el telèfon de l’Institut Català de les Dones a les víctimes de violència masclista a les comarques de Ponent. Fins al mes d’octubre d’aquest any, el 900 900 120 ha rebut un total de 328 trucades de dones procedents de les comarques del pla i del Pirineu de Lleida. En el conjunt de Catalunya, s’han rebut més de 7.800 trucades.

Són algunes de les dades divulgades per l’Institut Català de les Dones amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra l’Eliminació de la Violència cap a les dones el 25 de novembre. Segons aquest informe, el 7,1% de les dones catalanes de més de 15 anys han declarat haver estat obligades a mantenir relacions sexuals contra la seua voluntat. A més, una de cada quatre ha patit algun episodi d’especial gravetat relacionat amb la violència masclista.

El 7,1% de les dones catalanes de més de 15 anys diu haver estat obligada a tenir relacions

Tenint en compte que en una trucada poden coincidir alguns tipus de violència, el 99,4% de les persones que truquen al telèfon de l’ICD diu patir situacions de violència psicològica; el 38,6% parla de violència física; l’11%, de tipus econòmic, i el 3,7% denuncia abusos sexuals. Segons les dades de l’ICD, el 44,3% de les dones que han patit un fet de violència masclista procura no sortir sola al carrer i el 15% porta algun objecte per defensar-se. Així mateix, el 22,5% té més por de sortir que abans de ser agredida mentre que un altre 22% afirma haver canviat les seues activitats habituals.

D’altra banda, el Parlament va celebrar ahir un debat sobre la llei del dret de les dones a eradicar la violència de gènere, coincidint amb el desè aniversari. El president del Parlament, Roger Torrent, va recordar que “milers d’homes continuen agredint, amenaçant i assassinant dones” i va dir que “hem de ser els primers a plantar-hi cara”. “Com a home, no accepto, no tolero la violència masclista”, va recalcar.

Campanya a l’Alt Urgell per definir els diferents tipus de violència El col·lectiu de joves Huldra i el feminista de l’Alt Urgell han iniciat una campanya a la Seu d’Urgell per definir i posar de cara totes les formes de violència masclista. Amb aquest objectiu, distribueixen murals amb la frase “La violència masclista també és...” per identificar situacions de violència. Per la seua banda, la Comissió de Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya va publicar ahir un manifest consensuat amb totes les universitats catalanes que demana incorporar la perspectiva de gènere de forma transversal en tots els programes de grau i postgrau. Sota el lema “Per unes universitats lliures de violència masclista”, el text apel·la a la responsabilitat en la lluita contra la discriminació i proposa dotar-les de mesures de detecció i actuació d’agressions.

tracking