SEGRE

GASTRONOMIA RECONEIXEMENTSTRES ESTRELLESDOS ESTRELLESUNA ESTRELLA

Lleida segueix al cim de la cuina

Fogony de Sort, La Boscana de Bellvís i Malena de Gimenells mantenen la seua estrella a la guia Michelin || El xef Dani García de Marbella, l’únic que s’afegeix als triestrellats

Lleida segueix al cim de la cuina

Lleida segueix al cim de la cuina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida es manté a dalt de tot de la gastronomia al renovar la seua presència a la guia Michelin. En una gala celebrada ahir al pavelló Carlos Lopes de Lisboa, es va presentar la publicació corresponent al 2019, en la qual els restaurants lleidatans Fogony de Sort, La Boscana de Bellvís i Malena de Gimenells repeteixen al rànquing dels establiments amb una estrella, cosa que permet a la província presumir un any més de tenir tres d’aquests distintius. Es tracta d’un reconeixement a la cuina lleidatana que estima el receptari tradicional i els ingredients de proximitat, encara que té en compte la innovació en cadascun dels plats. “Estem molt contents i emocionats per mantenir per catorze anys aquest distintiu, encara que la nostra cuina sempre es basarà en la qualitat dels productes i el servei”, explicava la xef de Fogony, Zaraida Cotonat, que ahir compartia emoció amb els xefs lleidatans Joel Castanyé i Xixo Castanyo, de La Boscana i Malena, respectivament.

Tanmateix, el gran protagonista de la cerimònia, a la qual van assistir nombrosos cuiners d’Espanya i Portugal, va ser el xef Dani García del restaurant de Marbella Dani García Restaurant, que va obtenir la tercera estrella Michelin i es va situar al capdamunt de la llista “per la seua manera única de reformular la cuina andalusa en clau contemporània”. Amb aquesta nova incorporació, Espanya comptarà amb onze restaurants triestrellats, després del tancament del local de Carme Ruscalleda a Sant Pol de Mar, a Barcelona.

Entre aquests pesos pesants es troben Martín Berasategui, Arzak, els germans Roca, Jordi Cruz i Dabiz Muñoz, que continuen com a referents de l’alta cuina. D’una estrella s’estrenen 22 establiments espanyols, entre els quals els catalans Barra de Carles Abellán, Oria i Terra, i tres més aconsegueixen la segona estrella.

tracking