SEGRE

Recorreran al Constitucional la llei de Protecció de Dades

La seu del Tribunal Constitucional

Podemos i associacions d'internet recorreran al Constitucional la llei de Protecció de DadesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unidos Podemos recorrerà al Tribunal Constitucional (TC) la reforma de la Llei de Protecció de Dades per les contradiccions denunciades per juristes en el seu text que permeten als partits rastrejar dades personals, una crítica a què se sumen també ara les associacions d’internautes. El projecte de llei de Protecció de Dades i Garantia dels Drets Digitals es va aprovar definitivament aquest dimecres pel ple del Senat amb una vintena de vots en contra davant el suport unànime de la norma en tota la tramitació prèvia, per aquestes suposades "esquerdes" segons diversos partits, que conté el text i que permeten vulnerar el dret fonamental a la intimitat de les persones quan els qui accedeixen a les seues dades personals són els partits.

En un comunicat Unidos Podemos argumenta que s’ha de retirar de la nova llei de Protecció de Dades la disposició final tercera durament criticada per la societat civil, amb qui "comparteix la preocupació per la possible aplicació d’un text que podria donar via lliure als partits polítics per elaborar perfils ideològics dels ciutadans i ciutadanes".

També l’Associació d’Usuaris d’Internet (AUI) se suma avui a les esmentades crítiques després d’anunciar que impugnarà aquesta normativa davant de diverses instàncies, en primer lloc davant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) perquè es manifesti formalment amb base jurídica, i en cas de necessitat també davant dels tribunals europeus i a Espanya davant del Tribunal Constitucional. El president d’aquesta associació, Miguel Pérez, ha explicat a Efefuturo que és totalment "contradictori" que la nova llei permeti als partits polítics vulnerar un dret que la llei vol protegir que és precisament el de la intimitat de les persones. "No es pot anteposar l’interès polític al dret fonamental a la intimitat", i menys encara en un àmbit com el de les ideologies de les persones les dades de les quals estan especialment protegides des del punt de vista legal.

Així mateix l’Associació d’Internautes ha manifestat avui el seu rebuig contra aquesta normativa, però no només per aquest controvertit aspecte de les dades personals que poden ser rastrejades pels polítics sinó per les contradiccions en la seua globalitat en el text després d’haver-se inclòs tota una carta de drets digitals de caràcter universal sense debat previ. El president d’aquesta associació, Víctor Domingo, ha indicat avui a Efefuturo que "la nova llei incorre en diversos errors perquè no se l’ha llegit ningú i els grups l’han acceptat sense queixar-se fins ara que ha saltat l’alarma social".

tracking