SEGRE

GUIA

Crítiques a la sentència del cas de Vielha

La consellera Capella insta el Poder Judicial a prendre mesures davant de la indignació ciutadana i incloure la perspectiva de gènere en la justícia || Només 8 països europeus tipifiquen la violació sense violència física

Milers de persones es van manifestar ahir en diverses ciutats franceses contra la violència masclista.

Milers de persones es van manifestar ahir en diverses ciutats franceses contra la violència masclista.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Justícia, Ester Capella, va defensar ahir que “cal incorporar la perspectiva de gènere” en la formació de jutges, fiscals i advocats i totes les persones que intervenen en l’adopció d’una resolució judicial, així com en l’elaboració de les lleis. En un acte de l’Assemblea Nacional de Dones d’ERC, Capella va assenyalar, després de la sentència de l’Audiència de Lleida que va condemnar dos acusats de violació a Vielha només per abusos perquè no hi va haver violència ni intimidació (vegeu SEGRE de dijous i divendres), que en l’àmbit de l’administració de justícia “hi ha un forat negre important que es visibilitza amb aquestes resolucions judicials”.

Per això, la consellera va sol·licitar al Consell General del Poder Judicial que prengui mesures en un context en el qual la capacitat d’indignació de la ciutadania és més elevat i el moviment feminista i les dones han dit “prou” a ser vulnerables amb violències física, psíquica, econòmica, sexual i institucional.

Arrestat després de retenir i agredir sexualment la seua parella sentimental durant un mes en un habitatge

Quant a la violència sexual, Amnistia Internacional (AI) va alertar ahir que només 8 de 31 països europeus tenen a la seua legislació definicions de la violació basades només en la falta de consentiment i la gran majoria la reconeixen quan hi ha violència física, amenaça o coacció. Una legislació que, segons AI, podria canviar pròximament a Espanya després dels últims escàndols.

D’altra banda, la Policia Municipal de Madrid ha alliberat una dona que estava retinguda contra la seua voluntat des que va arribar d’El Salvador des de feia un mes per la seua parella, que l’agredia sexualment. Els fets van ser denunciats dijous a la tarda. L’agressor ha estat detingut.

Encara que els actes per commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona es concentraran avui, ahir es van dur a terme algunes iniciatives a Catalunya, a la resta de l’Estat i al món. A Madrid, la Cibeles es va tenyir de morat, i al Marroc es van llançar globus al cel.

tracking