SEGRE

CERTÀMENS GASTRONOMIA

L'oli, protagonista a Arbeca i Juncosa

Més de 13.000 persones van passar per la Fira de Santa Caterina, que va vendre 16.000 litres || Juncosa va reunir més de 1.000 visitants, que van visitar el Molí i van comprar 9.000 litres més

Peu de foto.

Peu de foto.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 13.000 persones van omplir els carrers d’Arbeca durant aquest cap de setmana en una nova edició de la Fira de Santa Caterina en la qual s’han venut més de 16.000 litres d’oli, segons va explicar l’alcalde, Joan Simó. Més de cent parades de productes artesans es van instal·lar als carrers durant la jornada d’ahir, a les quals es van afegir dos-centes més del mercadillo d’articles de segona mà i oportunitats. Encara que a primera hora del matí la pluja va amenaçar les celebracions previstes per al dia, finalment només es va haver de suspendre la demostració de preparació de la terra per llaurar i sembrar amb animals, a càrrec de l’Associació Cultural Mossos i Carreters d’Albelda, ja que la finca on s’havia de fer estava impracticable. Com ja és tradicional, un dels actes que més públic van congregar va ser la Desfilada Canina i la Mostra de Gossos de Cacera amb el concurs de bellesa, ensinistrament, protecció i defensa a càrrec de Borgescan. També es va celebrar la Matinal Country i el III Concurs de Codonyat Casolà. La jornada va finalitzar amb un concert de gòspel.

Per la seua part, l’XI Fira de l’Oli de Juncosa i Productes d’Elaboració Artesana va reunir més de mil persones aquest dissabte i diumenge. La cooperativa del municipi, que va obrir les portes per mostrar l’elaboració de l’oli amb visites guiades per explicar el funcionament del Molí en actiu, va vendre més de 9.000 litres d’aquest producte. La jornada va començar amb un esmorzar popular que va aplegar molta gent. La fira va acabar amb un dinar de germanor a base de cassola de tros. Durant el cap de setmana han tingut lloc tallers com el que es va dur a terme dissabte sobre la pol·linització dedicat als nens, que van poder construir una casa per a insectes, i xarrades com la que va versar sobre l’oli de Juncosa i la gastronomia.

Peu de foto.

Peu de foto.AMADO FORROLLA

Peu de foto.

Peu de foto.AMADO FORROLLA

tracking