SEGRE

SALUT

França reemborsarà el preu dels preservatius

La mesura té per objectiu lluitar contra la sida

França reemborsarà el preu dels preservatius

França reemborsarà el preu dels preservatiusEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra francesa de Sanitat, Agnès Buzyn, ha anunciat avui que els metges podran prescriure preservatius el preu dels quals serà reemborsat per la seguretat social i afavorir així la lluita contra la sida.

"A partir d’ara, una persona jove, una que presenti riscos particulars o, no ja sigui dona o home, podrà anar a veure el seu metge i obtenir preservatius (que li seran) reemborsats sota prescripció mèdica", va indicar la ministra en una entrevista a l’emissora "France Inter". Només una marca concreta de preservatius serà objecte d’aquesta acció, encara que Buzyn no va indicar el nom de la mateixa.

Segons la ministra, la decisió prové de l’Haute Autorité de Santé (HAS), una autoritat pública independent que contribueix a la regulació de la sanitat, que va emetre una opinió favorable al suggeriment de reemborsar "una marca de preservatius de cost molt baix".

"Cada any es registren 6.000 nous casos", entre ells de 800 a 1.000 en joves menors de 25 anys que utilitzen sovint el preservatiu en la seua primera relació sexual però no en les següents trobades", va detallar la ministra.

La màxima responsable de Sanitat es va pronunciar també sobre l’escàndol europeu per controls deficitaris dels implants sanitaris, revelat pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ) que denuncia desenes de milers d’incidents que haurien provocat danys en els pacients. Va assegurar que les normes i controls d’implants a França són "més robustos" que els existents a escala europea.

"No hi ha intervencions quirúrgiques ni instal·lacions de pròtesis exemptes de risc. Aquest és el cas de qualsevol acte mèdic, inclosos els medicaments, que poden provocar efectes secundaris. Cada individu ha de preguntar-li a un metge quin és el risc i el benefici a què s’enfronta", va recomanar Buzyn.

tracking