SEGRE

Els joves que compleixen 18 anys ja poden sol·licitar un Interrail gratis

Per descobrir Europa amb tren a l’estiu del 2019

Una estació de tren.

Els joves que compleixen 18 anys ja poden sol·licitar un Interrail gratisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns altres 12.000 joves europeus que compleixin 18 anys aquest any poden sol·licitar des d’aquest dijous bitllets gratuïts d’Interrail per descobrir Europa amb tren l’estiu del 2019, en una nova convocatòria del programa DiscoverEU de la Unió Europea (UE) després de la primera edició de l’estiu passat. Els joves interessats poden presentar la seua candidatura al Portal Europeu de la Joventut , en el que hauran de registrar-se i explicar els seus plans de viatge, va explicar la Comissió Europea (CE) en un comunicat.

El comissari europeu d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, va valorar que aquesta iniciativa ofereixi als joves europeus l’oportunitat d’"explorar les cultures i tradicions europees, descobrir el significat de la diversitat d’Europa i entaular amistats amb persones que no haurien pogut conèixer d’una altra forma".

Segons va dir, la primera edició del programa, que va repartir 15.000 bons d’Interrail, va posar de manifest que ajuda els joves a guanyar confiança en si mateixos i desenvolupar capacitats, així com prendre iniciatives i parlar altres idiomes. "DiscoverEU és molt més que un viatge, és un aprenentatge per a la vida", va afirmar.

Els sol·licitants seleccionats podran realitzar un viatge amb una durada d’un a trenta dies entre el 15 d’abril i el 31 d’octubre de 2019, va precisar la CE. Cada Estat membre té assignat un número determinat de bons de viatge en funció de la població, de manera que Alemanya disposarà de 1.944 bitllets, França de 1.572, Itàlia de 1.416 i Espanya de 1.092.

La CE ha proposat d’assignar 700 milions d’euros per a DiscoverEU en el marc del programa Erasmus en el pròxim pressupost a llarg termini de la UE (2021-2027). Si el Parlament Europeu i el Consell estan d’acord amb aquesta proposta, un altre milió i mig de joves de divuit anys podran viatjar entre 2021 i 2027, va assenyalar la Comissió.

tracking