SEGRE

NADAL TRADICIONS

Un municipi de la Noguera s'afegeix a la caça del Tió als seus boscos

Els caps de setmana de desembre, per 34 euros || El parc de la Mitjana de Lleida s’omplirà amb 250 famílies aquest diumenge

La iniciativa vol revifar l’esperit festiu en la canalla.

La iniciativa vol revifar l’esperit festiu en la canalla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els boscos de Tiurana s’ompliran de màgia aquest mes de desembre i es convertiran en la casa dels tions. I és que aquest municipi s’ha afegit a la iniciativa caçations i les famílies interessades podran acudir a aquesta localitat a la recerca del seu tronc màgic. Per un preu de 34 euros, els pares poden reservar un tió a través de la pàgina web www.caçations.cat.

Els caps de setmana entre l’1 i el 23 de desembre (inclòs el pont de la Puríssima), les famílies podran caçar aquesta figura de la cultura tradicional amb l’ajuda d’un mapa i d’unes coordenades de GPS. Així, quan arriba el gran dia, només hauran de seguir les indicacions de l’empresa organitzadora per participar en una aventura plena d’il·lusió.

A Lleida, ja s’ha convertit en una tradició la recerca del tió al parc de La Mitjana. Fins a 250 famílies se citaran diumenge en aquest parc natural per participar en La recollida del Tió, que organitza l’Associació Giramón de Pardinyes (Agipa) amb l’objectiu de recaptar fons per a La Marató de TV3 i fer que els petits s’impregnin de l’esperit festiu.

Els participants en aquesta iniciativa rebran un mapa amb la ubicació del seu tronc màgic i, amb l’ajuda dels guardians dels tions, assistiran a una activitat plena de màgia. La recerca es durà a terme des de les 11.30 hores i les inscripcions ja estan completes.

tracking