SEGRE

SOLIDARITAT ALTRUISME

Lleida suma 5.000 voluntaris que col·laboren amb 40 entitats

Festa per reconèixer la tasca que desenvolupen a la comarques de Ponent

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va participar a la festa al Cafè del Teatre de l’Escorxador.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va participar a la festa al Cafè del Teatre de l’Escorxador.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què tenen en comú Down Lleida, Fundació Verge Blanca, Creu Roja i Amics de la Gent Gran? Totes són entitats que poden desenvolupar els seus projectes gràcies al treball dels voluntaris. Persones que, de manera altruista, contribueixen a la millora de la qualitat de vida de moltes persones a les comarques lleidatanes.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) calcula que a Lleida hi ha unes 5.000 persones que fan voluntariat i unes quaranta entitats que s’hi dediquen.

Precisament ahir, la federació va celebrar una festa al Cafè Teatre de l’Escorxador per reconèixer la tasca del col·lectiu, el dia mundial del qual és el 5 de desembre. “És una experiència molt enriquidora, hi ha múltiples possibilitats i cada persones pot dedicar-hi el temps que pugui”, va explicar Núria Farré, tècnica a Lleida de l’FCVS. La celebració d’ahir va incloure photocall, diversos voluntaris d’entitats van explicar la seua experiència, un sorteig i música, entre d’altres.

Precisament avui, i gràcies a la participació de milers de voluntaris, arranca el Gran Recapte. A Lleida, el Banc dels Aliments ha aconseguit els 500 voluntaris que necessitava per arribar als 2.800 i dels quals els 2.100 cobriran els punts de recollida d’aliments i uns altres 700 ajudaran la seua classificació. L’objectiu d’aquest any és assolir els 325.000 quilos de menjar de primera necessitat, principalment llet, llegums i oli. A la província, hi ha 25.300 beneficiaris.

Voluntariat per Europa a través d’Alba de Tàrrega

Cada vegada hi ha més joves que decideixen viatjar perquè consideren que és una experiència única. Una bona manera d’aconseguir-ho és a través del voluntariat. En això, l’Associació Alba de Tàrrega té molta experiència i aquest any el servei de voluntariat i intercanvi europeus compleixen dos dècades. En aquests 20 anys, han passat pel projecte 1.800 persones, 700 de les quals joves amb discapacitat, amb un balanç molt positiu.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va participar a la festa al Cafè del Teatre de l’Escorxador.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va participar a la festa al Cafè del Teatre de l’Escorxador.PAERIA

tracking