SEGRE

Un professor: "No fa falta que t'enrotllis a l'examen, ja ens podem enrotllar després"

La Universitat de València ha denunciat un docent que va dir frases masclistes

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre.

Un professor: "No fa falta que t'enrotllis a l'examen, ja ens podem enrotllar després"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicerectora d’Igualtat de la Universitat de València, Elena Martínez, ha presentat una denúncia contra un professor acusat de proferir frases masclistes, amb l’autorització i ratificació de les alumnes que van acusar el docent. Així ho ha assegurat aquest divendres la rectora de la universitat, Mavi Mestre, durant la inauguració d’una jornada sobre intervenció en violència de gènere, on ha realitzat una declaració institucional sobre el cas del professor de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació a qui acusen les alumnes.

Les estudiants han denunciat que el docent, que en l’actualitat es troba d’any sabàtic, ha dit frases com "que fresca anaves ahir a la nit", "com em posen aquests xisclets" o "no fa falta que t’enrotllis a l’examen, ja ens podem enrotllar després al meu despatx". Mestre ha explicat que el protocol de la universitat assenyala que és necessari presentar una denúncia, en persona, a través d’un representant legal o per qualsevol membre de la comunitat universitària per iniciar el procés intern d’investigació, però sempre autoritzada pel denunciant.

Les alumnes "s’han sentit més còmodes" autoritzant i ratificant la denúncia que ha presentat la vicerectora d’Igualtat contra el professor, ha dit Mestre, que ha assenyalat que les normes "no es fan per a tota la vida" i els casos que hi hagi poden ajudar a millorar el protocol. Ara es constituirà una comissió amb persones que tenen formació en gènere i s’iniciarà el procés d’investigació intern per elaborar un informe en un termini màxim de 45 dies que determini si hi ha incidits de risc o una falta i, en funció d’això, es decidirà el resultat final.

tracking