SEGRE

GASTRONOMIA AGRICULTURA

L'oli s'apropia de l'IEI

La presentació de la nova campanya de la DOP les Garrigues, amb degustacions gratuïtes, reuneix 400 persones || Posar en valor el producte, l’objectiu

Més de 400 persones van gaudir de degustacions gratuïtes de l’oli de la DOP les Garrigues.

Més de 400 persones van gaudir de degustacions gratuïtes de l’oli de la DOP les Garrigues.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Explicar els avantatges que té l’oli, reivindicar el que costa aconseguir-lo, ensenyar d’on surt i de quin territori procedeix i reafirmar-ne les propietats nutricionals.

Aquests són els punts sobre els quals es fonamenta la cultura de l’oli, segons va explicar ahir durant la presentació de la nova campanya de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) les Garrigues, el seu president, Enric Dalmau.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir l’acte en el qual van participar les vint-i-dos cooperatives que conformen aquesta entitat i al qual es van atansar més de 400 persones que van poder degustar tots els seus olis i tapes elaborades amb aquest producte

Dalmau va insistir que l’oli ha d’arribar a més gent sense oblidar “els de casa”. “Hem d’aconseguir posar de relleu el nostre producte, que és únic, i procurar que la gent que ve fins a les nostres cooperatives a comprar l’oli es quedi als nostres pobles a conèixer altres productes típics i a descobrir el territori”, va emfatitzar.

Per aconseguir-ho, la DOP les Garrigues emprendrà dos noves línies d’actuació. La primera és endinsar-se en el món de la investigació de la mà de la Universitat de Lleida per estudiar les propietats antioxidants de l’oli d’oliva verge extra.

La segona és un projecte de sostenibilitat social, mediambiental i econòmica en el qual treballen conjuntament amb el departament d’Agricultura. “Actualment és un pla pilot; quan s’acabi, volem portar-lo a Brussel·les”, va informar.

Més de 400 persones van gaudir de degustacions gratuïtes de l’oli de la DOP les Garrigues.

Més de 400 persones van gaudir de degustacions gratuïtes de l’oli de la DOP les Garrigues.AMADO FORROLLA

tracking