SEGRE

INICIATIVES DONACIONS

Gran Recapte: missió complerta

El Banc dels Aliments de Lleida confia a arribar als 300.000 quilos d’aliments en una iniciativa “més que consolidada” || Els voluntaris treballen a ritme frenètic per classificar els productes

Voluntaris classificaven ahir els productes donats al pavelló 3 dels Camps Elisis.

Voluntaris classificaven ahir els productes donats al pavelló 3 dels Camps Elisis.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pavelló 3 dels Camps Elisis va passar d’estar buit dijous a convertir-se ahir en un magatzem amb tones de solidaritat. I és que, un any més, els lleidatans han fet gala del seu compromís social en la desena edició del Gran Recapte d’Aliments. “Estem molt contents amb l’èxit de participació de la campanya, que continua reflectint la gran sensibilització dels lleidatans amb la realitat de les persones sense recursos”, assegurava Oriol Berengué, director del Banc d’Aliments de Lleida, que a última hora de la tarda apuntava que “encara és aviat per fer un balanç ajustat, però esperem assolir xifres similars a l’any passat, la qual cosa suposaria al voltant de 300.000 quilos”.

Desenes de voluntaris treballaven a ritme frenètic al magatzem improvisat en els Camps Elisis per classificar la multitud de caixes de llet, paquets de llegums, conserves i arròs. “Malgrat que sembla que hi ha una sensació de recuperació econòmica, encara existeix una pobresa cronificada de la qual sembla que són molt conscients els lleidatans”, va dir Berengué.

Els organitzadors esperen haver recollit prop de 300.000 quilos, xifra similar a la de l’any passat

Fins al 15 de desembre es poden donar aliments a través del web ‘granrecapteonline.com’

El ritme de les inscripcions va ser molt lent i a penes cinc dies abans del Gran Recapte encara faltaven 500 voluntaris per cobrir els més de dos-cents punts de recollida instal·lats als supermercats de tota la província.

Però segons el director del Banc d’Aliments “a última hora hem tornat a aconseguir-ho i, entre tots, hem arribat als 2.100 voluntaris que eren vitals per dur a terme aquesta activitat”. Es tracta d’una de les campanyes solidàries més importants del Banc d’Aliments, ja que li permet donar resposta a les necessitats bàsiques dels més necessitats durant aproximadament dos mesos i suposa una quarta part de les gairebé dos tones d’aliments que reparteix a l’any.

En aquest sentit, val a destacar que l’entitat ajuda cada trimestre més de 25.000 usuaris. Respecte al conjunt de Catalunya, el Banc dels Aliments calcula que la desena edició del Gran Recapte pot superar els 4,5 milions de quilos d’aliments, una xifra similar a la de l’any passat, quan es van recaptar 4.656.000 quilos.

Amb l’objectiu d’arribar a totes aquelles persones que no poden desplaçar-se fins als punts físics de recollida i incorporar nous perfils de donants, el Banc dels Aliments ha posat en marxa la pàgina www.granrecapteonline.com. Es tracta d’una plataforma que facilita les donacions de lots d’aliments bàsics per valor de 5, 10 i 25 euros fins al 15 de desembre.

També participen en aquesta iniciativa comerços com Caprabo, Dia o Bon Preu-Esclat, que ofereixen als seus clients la possibilitat de donar mentre fan la compra a través d’internet. “Aquest any haurem d’esperar fins al 15 de desembre per tenir els resultats definitius del primer Gran Recapte online, que revelarà si la gent prefereix la comoditat de donar des de casa o els ja consolidats punts de recollida instal·lats als supermercats”, explicava ahir el director del Banc d’Aliments de Lleida, Oriol Berengué. També com a novetat, per primera vegada es van implementar 80.000 bosses reutilitzables de tela que van substituir-ne 250.000 de plàstic per fer d’aquesta una activitat “més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”. En aquest sentit, van fer servir continguts de teixit sense teixir, “que redueix el consum, la fabricació i el desaprofitament de fins a 100 bosses de plàstic d’un sol ús, cosa que redueix la contaminació derivada de la seua fabricació i destrucció”.

Solidaritat ‘online’ per a totes les butxaques i en qualsevol moment

D’estudiants a jubilats. Fins a 27.000 persones de totes les edats es van oferir com a voluntaris a tot Catalunya per recollir i classificar els donatius en una iniciativa que per primera vegada s’estén al panorama online.

Voluntaris classificaven ahir els productes donats al pavelló 3 dels Camps Elisis.

Voluntaris classificaven ahir els productes donats al pavelló 3 dels Camps Elisis.ÒSCAR MIRÓN

Voluntaris classificaven ahir els productes donats al pavelló 3 dels Camps Elisis.

Voluntaris classificaven ahir els productes donats al pavelló 3 dels Camps Elisis.ÒSCAR MIRÓN

tracking