SEGRE

SOLIDARITAT DIA MUNDIAL

Discapacitats de Lleida clamen per una societat més inclusiva

Els professionals del sector denuncien que les subvencions estan congelades

Usuaris i professionals de les entitats lleidatanes que ahir van llegir un manifest a Lleida.

Usuaris i professionals de les entitats lleidatanes que ahir van llegir un manifest a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats lleidatanes d’atenció a les persones amb discapacitat es van reunir ahir a la sala d’actes de la Diputació per reivindicar un any més “una societat accessible per a tota la ciutadania, que tingui en comptes les diferències i els doni resposta en igualtat de condicions”. Amb la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, els usuaris d’Ilersis, ONCE, DownLleida, FeSalut, Aspid, Aspros i Aremi van reclamar “poder disfrutar d’una vida plena en comunitat”, de forma que van exigir més recursos per fer de l’educació, l’habitatge, els equipaments de lleure, el transport públic i els llocs de treball espais més inclusius.

“No parlem tan sols de barreres físiques, també de les intel·lectuals”, explicava la presidenta de FeSalut, Carme Monsó, que posava èmfasi en la importància d’inculcar valors de tolerància entre els més petits per evitar el bullying. “No tenim discapacitats, tenim capacitats diferents”, explicava.

En aquesta línia es va expressar també la presidenta de la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral (Fepccat), Mercè Batlle, que va denunciar la congelació de les tarifes implantades per la Generalitat, que en els últims deu anys ha reduït la qualitat de l’atenció als usuaris i les condicions laborals dels professionals que els atenen. “Les cures dels discapacitats tripliquen el cost que pot tenir una persona sense aquestes característiques i en moltes ocasions les famílies no poden fer-se càrrec del seu manteniment”, va subratllar Batlle.

Mollerussa vol créixer en la diversitat

El Teatre L’Amistat de Mollerussa va acollir ahir la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, acte que va servir per presentar els responsables de la campanya Creixem en la diversitat, el principal objectiu de la qual és donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitats als escolars de la ciutat, una iniciativa que es durà a terme a partir del pròxim curs.

Usuaris i professionals de les entitats lleidatanes que ahir van llegir un manifest a Lleida.

Usuaris i professionals de les entitats lleidatanes que ahir van llegir un manifest a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking