SEGRE

Preveuen un major augment de la inversió publicitària dels anunciants locals

Els lectors de premsa creixen un 1,7% i assoleixen els 17,5 milions el 2018

Imatge d'arxiu d'un quiosc.

Preveuen un major augment de la inversió publicitària dels anunciants localsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’audiència dels mitjans de comunicació supera els 17,5 milions de lectors diaris el 2018, la qual cosa suposa un creixement de l’1,7 % respecte a l’any anterior, segons ha assenyalat aquest dimarts el president de l’Associació de Mitjans d’Informació (AMI), Javier Moll.

En la presentació de l’informe "Claves de la Informació de AMI" durant la Conferència anual de l’associació -abans AEDE-, Moll ha subratllat a més del creixement de l’audiència dels diaris espanyols, la "lleugera" pujada de la inversió publicitària, ha informat AMI en una nota de premsa.

De fet, l’informe assenyala que fins el mes de setembre els ingressos bruts per publicitat van assolir els 571 milions d’euros i que les previsions apunten a que el sector podria firmar uns ingressos bruts de 835 milions d’euros aquest any, el que suposaria un creixement del 0,2 % respecte a l’any anterior.

Quant als hàbits de consum dels mitjans a Espanya, l’informe posa de manifest que els lectors que consumeixen premsa exclusivament en format digital o que combinen paper i digital representen el 66 % del total, el que suposa gairebé sis punts més que fa un any.

L’audiència digital per la seua part se situa en 331 milions d’usuaris únics multiplataforma, un 54 % major que fa tres anys, afegeix l’informe elaborat per AMI conjuntament amb Deloitte i Media Hotline.

Respecte a les tendències, els experts vaticinen un augment de la inversió publicitària dels anunciants locals en major mesura que els nacionals, l’arribada de nous anunciants com el sector de gran consum, més importància de la publicitat programàtica i un pes més important de la publicitat digital.

tracking