SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

El Gran Recapte baixa aquest any als 289.750 quilos de menjar a Lleida

A l’espera de les donacions ‘online’

Voluntaris classificaven dissabte els aliments recaptats.

Voluntaris classificaven dissabte els aliments recaptats.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena edició del Gran Recapte d’Aliments va recaptar el cap de setmana passat prop de 289.750 quilos d’aliments, un 5 per cent menys que els 305.000 de l’any passat. Així ho va anunciar ahir el director del Banc d’Aliments de Lleida, Oriol Berengué, que va fer una crida a la participació ciutadana a través de la pàgina web www.granrecapteonline.com, que per primera vegada allarga aquesta iniciativa solidària fins al dia 15 de desembre. “Encara esperem les aportacions online, que ens donaran una xifra exacta d’aliments recaptats”, va explicar Berengué, que va afegir que “malgrat que aquest any ha caigut lleument la participació als punts de recollida que hi havia instal·lats als supermercats, estem molt contents perquè això significa que el Banc d’Aliments i els seus usuaris podran respirar tranquils durant prop de dos mesos”.

I és que el Gran Recapte és una de les activitats més importants de l’entitat solidària i suposa una quarta part de les gairebé dos tones d’aliments que reparteix cada any. En aquest sentit, Berengué va destacar l’èxit de participació dels voluntaris, ja que es va arribar als 2.100 ajudants a falta de cinc dies de la iniciativa.

Han pujat les donacions de productes de cost elevat com conserves de peix i oli

“Un any més hem demostrat que el Gran Recapte està més que consolidat a Lleida”, va apuntar el director de Banc d’Aliments. Encara que la sensació de recuperació econòmica ha pogut reduir les tones de menjar solidari, Berengué va subratllar que “des de fa anys rebem més productes de cost elevat, com són les conserves de peix, l’oli i la llet”. Els aliments es repartiran abans de Nadal entre els més necessitats, durant les pròximes dos setmanes.

tracking