SEGRE

CIÈNCIA EXPLORACIÓ ESPACIAL

Una sonda xinesa explorarà la cara oculta de la Lluna

Una cosa que encara no ha aconseguit cap altre país || Primer pas per a una expedició tripulada al satèl·lit pendent de data

La sonda xinesa haurà d’explorar la cara oculta de la Lluna.

La sonda xinesa haurà d’explorar la cara oculta de la Lluna.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina va llançar ahir la sonda lunar Chang E 4, amb la qual espera dur a terme el primer aterratge que s’ha realitzat mai a la cara oculta de la Lluna. El coet Gran Marxa -3B, que transporta la sonda (amb un mòdul i un vehicle explorador), es va enlairar des del Centre de Llançament de Satèl·lits de Xichang, a la província de Sichuan a les 02.23. Segons l’Administració Nacional de l’Espai de la Xina, realitzarà tasques d’observació astronòmica de ràdio de baixa freqüència, anàlisi de terreny i relleu, detecció de composició mineral i estructura de la superfície lunar poc profunda i mesurament de la radiació de neutrons i àtoms neutrals per estudiar el medi ambient a la cara oculta de la Lluna.

A més, la Chang E 4 transporta un petit recipient amb llavors de patata i d’arabidopsis, una planta herbàcia, amb l’objectiu que creixin i floreixin a la Lluna, d’acord amb Xinhua. D’altra banda, també porta ous de cucs de seda i l’evolució d’aquest material biològic es gravarà en vídeo per controlar-lo des de la Terra. El mes d’agost passat, la Xina va revelar imatges del vehicle d’exploració amb el qual espera examinar la cara oculta de la Lluna, una cosa que fins ara no ha aconseguit cap país. L’objectiu final del programa és una missió tripulada a la Lluna a llarg termini, tot i que encara no hi ha data per fer-ho.

tracking