SEGRE

Denuncien una editorial per contes infantils "masclistes"

"T'estimo mama perquè rentes el meu osset de peluix quan està brut", una de les frases del relat

El conte 'Te quiero, mamá'

Denuncien una editorial per contes infantils "masclistes"Todolibro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FACUA Consumidors en Acció ha denunciat a l’editorial Todolibro pels seus llibres infantils titulats "Te quiero, papá" i "Te quiero, mamá", de la col·lecció "Mi querida familia", perquè, segons el parer d’aquesta associació, mostren un estereotip ofensiu cap al paper de la dona. Amb frases com "T'estimo mama perquè rentes el meu osset de peluix quan està brut" o "T'estimo mama perquè aconsegueixes que el meu pijama faci olor a llimó", el paper de la mare es relaciona amb les tasques de la llar, segons apunta FACUA en una nota.

El paper del pare, tanmateix, queda retratat com un heroi que acompanya al fill en les seues aventures i en el descobriment del món, amb frases com: "T'estimo papa perquè saps jugar als pirates" o "T'estimo papa perquè em ensenyes coses noves".

L’associació ha presentat les seues denúncies davant de la Direcció General de Consum i Direcció General de la Dona de la Comunitat de Madrid per estar la seu social de l’editorial en aquesta comunitat autònoma.

Contes com els denunciats podrien perpetuar els estereotips que les dones tenen l’obligació de cuidar els fills i la llar, mentre que l’home queda fora d’aquestes tasques i se l’associa amb una vida més divertida i de més rellevància social, segons el parer de l’associació.

Segons FACUA, aquest tipus de referències culturals provoca en els nens la incompatibilitat de construir una identitat completa i permetre’ls ser iguals, ja que normalitzen situacions distorsionades des d’una edat molt primerenca.

tracking