SEGRE

SUCCESSOS POLÈMICA

Drons provoquen el caos a l'aeroport de Gatwick

La cancel·lació dels vols va afectar més de 100.000 passatgers || La policia britànica ho considera un atac deliberat

Passatgers esperant a l’aeroport de Gatwick, ahir.

Passatgers esperant a l’aeroport de Gatwick, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport londinenc de Gatwick, el segon del Regne Unit després de Heathrow, va viure ahir una situació de caos, després que l’aparició de dos drons a prop de la pista obligués a la suspensió dels enlairaments i aterratges, cosa que ha afectat milers de passatgers i més de 240 vols.

L’aeròdrom, ubicat als afores de Londres i pel qual passen més de trenta-dos milions de persones a l’any, tenia programats per ahir un total de 765 vols i s’esperaven 110.000 passatgers.

El caos va començar la nit de dimecres a dijous, quan es va observar la presència d’aquestes naus operades per control remot a les proximitats de la pista i van tornar a veure’s al matí, un incident que la policia britànica ha qualificat de “deliberat”.

Nombrosos vols es van desviar a altres aeroports del Regne Unit i també als de París i Amsterdam, i les aerolínies demanaven als passatgers que no anessin a Gatwick.

“La pista de l’aeroport de Gatwick no està encara disponible com a conseqüència de l’albirament de drons. Hem aconsellat a totes les aerolínies que cancel·lin els vols”, va assenyalar l’aeroport en un comunicat.

El superintendent de la policia de Sussex, Justin Burtenshaw, va assenyalar que prop de 6.000 persones que tenien previst arribar ahir a l’aeroport de Gatwick van haver de fer-ho a altres terminals.

tracking