SEGRE

GUIA

Nadal a ritme de Queen

L’Orfeó Lleidatà homenatja Freddie Mercuri a l’espectacle ‘Chrismas.cat’, que es va celebrar ahir a la Llotja || Aforament complet que va seguir el concert i va cantar alguns dels temes de la banda

Els integrants de l’Orfeó Lleidatà van aconseguir captar l’atenció d’un públic entregat que va seguir la interpretació de tots els temes.

Els integrants de l’Orfeó Lleidatà van aconseguir captar l’atenció d’un públic entregat que va seguir la interpretació de tots els temes.STEFI GABRIELLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un miler de persones van omplir ahir la Llotja de Lleida ahir diumenge per veure l’espectacle Christmas.cat de l’Orfeó Lleidatà que, per cinquè any consecutiu, dóna la benvinguda al Nadal. Aquest any ho ha fet homenatjant Freddie Mercury cantant alguns dels seus èxits. D’aquesta manera, a més de nadales en versió rock, blues i jazz, també es van versionar temes de Queen com Bohemian Rhapsody o Barcelona. L’any passat, l’homenatjat va ser Michael Jackson, del qual es van interpretar diversos dels temes més coneguts.

“Fa mesos que ens preparem, és un repte i un luxe”, va explicar una de les solistes, Anna Borrego, abans de l’actuació. Mig centenar de cantants de l’Orfeó van omplir l’escenari de la Llotja i van fer aixecar del seient bona part del públic. Tant Borrego com Isaac Baró, tots dos solistes de Chrismas.cat 2018, van explicar que aquest any l’aposta per fer temes de Queen els ha suposat un gran repte. “L’espectacle és un xou perquè Freddie Mercury era xou”, van indicar. Els dos van versionar el tema Barcelona que Mercuri va cantar amb la difunta Montserrat Caballé.Chrismas.cat és una producció de nadales a ritme de jazz, blues i rock amb música en directe sota la direcció de Pedro Pardo, que també va fer de mestre de cerimònies. Amb l’espectacle d’aquest any s’arriba a la cinquena edició. Una de les particularitats de l’espectacle va ser que no només els homes es van posar a la pell de Mercuri, sinó que “hi ha hagut tres Freddies dones”, va explicar Borrego. “Ha estat un concert molt cinematogràfic, a diferència dels altres”, va detallar.

És la cinquena edició de l’esdeveniment, en el qual es van interpretar peces com ‘Bohemian Rhapsody’

Al concert també hi va haver presència dels membres del Cor Jove de l’Orfeó. Els dos solistes van explicar que l’exigència que planteja el director de l’espectacle, Pedro Pardo, “fa que el seguim i si ell diu que és possible fer una cosa, l’acabem fent”. “És una manera de créixer com a coral.”

Tots dos la van definir com una “figura clau” per a la formació musical. L’humorista i guionista lleidatà Ferran Aixalà també va pujar a l’escenari per cantar We will rock you davant d’un públic entregat. El cant coral va comptar amb l’acompanyament de Marc Canelles, guitarra elèctrica; Sixto Càmara, baix; Josep Maria Loez, bateria; i Pedro Pardo, piano.

Totes les entrades de l’espectacle estaven esgotades des de feia uns dies.

Els integrants de l’Orfeó Lleidatà van aconseguir captar l’atenció d’un públic entregat que va seguir la interpretació de tots els temes.

Els integrants de l’Orfeó Lleidatà van aconseguir captar l’atenció d’un públic entregat que va seguir la interpretació de tots els temes.STEFI GABRIELLE

tracking