SEGRE

Una jutgessa prohibeix a una família tractar el seu fill en coma amb homeopatia

L'Hospital Fundación Jiménez Díaz de Madrid.

Una jutgessa prohibeix a una família tractar el seu fill en coma amb homeopatiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jutgessa de Madrid ha rebutjat la petició d’una família perquè el seu fill -que es troba en coma per complicacions posteriors a una intervenció d’apendicitis- sigui tractat amb homeopatia i vitamina C en contra del criteri dels metges de l'Hospital Fundación Jiménez Díaz de Madrid.

La jutgessa María del Sagrario Herrero denega la petició de la família en una interlocutòria en què argumenta que tant l’hospital com el metge forense del jutjat han certificat que el tractament homeopàtic tenen en tot cas caràcter pal·liatiu i no milloraria la situació del pacient ni revertiria el coma en el qual es troba.

Francisco C.R., segons ha avançat avui El País, va ser operat d’urgència el 23 de desembre diagnosticat d’apendicitis aguda. La intervenció va transcórrer sense problemes ni quirúrgics ni anestèsics, però posteriorment el pacient va patir problemes que el van fer entrar en parada cardiorespiratòria.

La interlocutòria detalla que el dia 24 se li va diagnosticar una mala situació neurològica i l’endemà va presentar sofriment cerebral, que posteriorment va derivar en una absència de flux cerebral compatible amb una situació de mort encefàlica.

El pare del pacient va sol·licitar ahir autorització judicial per al seu tractament amb homeopatia i vitamina C i la jutgessa, després de consultar l’hospital i l’expert del jutjat, ha rebutjat tal pretensió. Justifica la seua decisió en què ordenar aquest tractament implicaria obligar el responsable mèdic a administrar un tractament diferent a l’establert i "en principi no curatiu". Un tractament que "en res no demostraria que la situació del pacient pot millorar i que en res no demostra en tot cas que el tractament que s’ha vingut fent en aquests tres últims dies l’hagi perjudicat o hagi empitjorat la seua salut". No obstant això, la jutgessa planteja la possibilitat que la família exerceixi les accions jurídiques oportunes si considera que hi va haver una actuació prèvia imprudent en l’operació d’apendicitis.

La decisió de la magistrada no és ferma i contra ella cap recurs de reforma (davant de la mateixa jutgessa) en el termini de tres dies o d’apel·lació (davant de l’Audiència Provincial) en el de cinc.

tracking