SEGRE

METEOROLOGIA TEMPS

El sol llueix a la fi a Lleida ciutat després d'una desena de dies seguits de boira

Lleida va lluir ahir sol i cel clar durant algunes hores.

Lleida va lluir ahir sol i cel clar durant algunes hores.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sol va brillar a la fi ahir a la ciutat de Lleida després d’una desena de dies seguits de boira, que es va instal·lar a la capital abans de les festes nadalenques. De fet, el dia es va despertar també amb boira alta, però cap a les dos del migdia el sol va començar a lluir i es va mantenir durant diverses hores. No obstant, les previsions del Servei Meterològic de Catalunya indiquen que avui podria tornar la boira a la capital del Segrià i pronostiquen de nou sol per al primer dia del 2019 a la tarda.

Així mateix, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per avui, últim dia de l’any, que persisteixi la situació anticiclònica general, que en el cas de Lleida no es tradueix en bon temps sinó en boira. Així, pronostica boires matinals a l’interior de l’Estat, més extenses al sud de Lleida, on podran ser localment persistents.

La boira, el fenomen més típicament lleidatà a l’hivern, es produeix per la presència de núvols molt baixos, gairebé a nivell de terra, que estan conformats per petites partícules d’aigua en suspensió. Aquesta situació es genera en etapes anticiclòniques com a conseqüència de l’evaporació de la humitat de terra que, quan puja l’aire humit, es refreda i es condensa formant aquests núvols especialment baixos.

tracking