SEGRE

Perillen les comandes d'Amazon de cara a Reis

Els treballadors van fer vaga ahir i preveuen aturades els dies 3 i 4 de gener || Els sindicats exigeixen millores laborals

El logotip d'Amazon

Amazon llança un sistema de pagaments sense targeta bancària i via recàrregues en botiguesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors d’Amazon a la planta de San Fernando de Henares, el centre logístic a Espanya, van protagonitzar ahir a la tarda una nova jornada de vaga per tal de reclamar millores laborals, mentre els sindicats van avisar que es retardaran algunes comandes nadalenques. El portaveu de CCOO d’Amazon Espaya, Douglas Harper, va advertir que moltes de les comandes “no sortiran” i va avisar que el compromís amb el client d’Amazon que els paquets arribarien abans del 3 de gener tampoc es complirà ja que aquell dia hi haurà una vaga global que afectarà tots els torns de treball.

L’aturada d’ahir es refereix al torn de tarda, que estava previst que es prolongués fins a la mitjanit, i afectava uns 400 treballadors, encara que majoritàriament estan subcontractats i segons Harper “la por de secundar la vaga” podria frenar la seua participació. Els treballadors de la planta d’Amazon a Espanya reclamen millores salarials i en matèria de conciliació i salut laboral, ja que acusen Amazon d’haver canviat el conveni d’empresa per un altre de sectorial de forma “unilateral” per poder “retallar drets” i suprimir complements salarials vinculats a dos de les categories professionals que afecten prop de 200 persones. A més de la d’ahir, estan previstes aturades els dies 3 i 4 de gener, vigília de la cavalcada.

tracking