SEGRE

El feminisme i la mort de Hawking, el més debatut a Facebook el 2018

El logo de Facebook.

El feminisme i la mort de Hawking, el més debatut a Facebook el 2018EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Día internacional de la Dona, la mort del científic Stephen Hawking i el debat polític sobre assumptes com la corrupció, la independència catalana o la crisi migratòria han estat alguns dels temes més comentats pels espanyols a Facebook durant 2018. Els guardonats amb els Oscar, el cas de La Manada i la moció de censura a l’expresident Mariano Rajoy també encapçalen aquest "Resum de l’any a Espanya" de Facebook, un llistat amb els deu temes més debatuts a la plataforma pels espanyols.

Milers d’internautes a l'Estat van recordar després de la mort de Hawking els seus treballs en diferents àmbits com l’origen de l’Univers, els forats negres o la intel·ligència artificial, segons la plataforma.

Així mateix el moviment feminista va guanyar presència en aquesta xarxa social avivat amb el cas de La Manada, i els esports es van alçar de nou en primera línia, amb esdeveniments molt comentats com el Mundial de Futbol, que va reunir més de 380 milions d’aficionats a Facebook per animar les seues respectives seleccions.

La plataforma destaca a més al seu informe el debat que va suscitar un vídeo que va compartir el futbolista Iker Casillas en el marc del partit inaugural de Rússia 2018, en el qual manifestava la seua emoció en tornar a agafar la Copa del món, que va ser el que més seguidors va moure en tot l’any, amb més de 433.000 impressions i 12 milions de reproduccions.

Facebook ressalta, d’altra banda, la importància de la comunitat i el seu impacte social. Així, durant aquest any, els seus usuaris al món van aconseguir recaptar més de 1.000 milions de dòlars per a diverses ONG i altres causes benèfiques. També es va utilitzar per a la recerca d’ocupació o per a avisos a familiars i amics en situacions d’emergència mitjançant l’eina "Comprovació de l’estat de seguretat", que es va activar a Espanya, per exemple, durant les inundacions de Mallorca.

tracking