SEGRE

La cavalcada de Reis de Lleida comptarà amb 600 persones

El Marraco estrenarà un motor més ecològic

Larrosa ha saludat el Camarlenc dels Reis d'Orient.

La cavalcada de Reis de Lleida comptarà amb 600 persones i 14 carrossesAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cavalcada de Reis a Lleida comptarà enguany amb uns 600 participants i repartirà 2,5 tones de caramels. Ses Majestats arribaran a l’estació de ferrocarril a les 17.30 h i la desfilada començarà a les 18 h, amb 14 carrosses i diversos grups d’animació, que faran l’habitual recorregut de 2,8 km. Enguany, com a novetat, la recepció que els Reis d’Orient fan als infants, un cop ja tenen les claus màgiques que obren les cases de la ciutat, es farà al Pati del Palau de la Paeria. Així ho ha explicat el paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinent d’alcalde Montse Parra.

Marraco “eco”

Larrosa ha anunciat que el Marraco estrenarà a la cavalcada nou motor i nou interior, adaptant-lo a la tecnologia actual, amb una major autonomia i un baix nivell d’emissions. El representant del grup Mibec, Enric Lamolla, empresa que s’ha encarregat de l’actuació, ha indicat que s’ha canviat l’estructura, s’ha pintat la carrosseria i el xassís interior i s’ha modernitzat. Els punts principals són la descarbonització del motor i la instal·lació d’un sistema GLP, gas liquat del petroli, que contamina menys. Emet un 20% menys de Co2 (diòxid de carboni) i un 80% menys d’òxid de nitrogen. Així, la combustió és GLP en lloc de gasoil (fins ara era diesel). Un altre aspecte que ha destacat Lamolla és que el tub d’escapament s’ha dirigit cap a dalt, per les escames del marraco, i no per darrere.

Seguretat

L’alcalde ha remarcat que un equip d’unes 70 persones vetllarà per la seguretat a la cavalcada i ha volgut agrair el treball dels cossos de seguretat i dels serveis d’emergències durant aquests dies festius, que s’estan desenvolupant sense incidències, segons Larrosa.

Recorregut Ses Majestats arribaran a l’estació Lleida-Pirineus a les 17.25 h. amb la màquina anomenada “Ieie” (de l’època yeyé) i seran rebuts per l’alcalde i els nens i les nenes de la ciutat que els esperaran per saludar-los. Acte seguit, escortats pels Armats de la Sang, es dirigiran cap a plaça de davant de l’estació per pujar a les carrosses i iniciar la desfilada a les 18h. Es manté el recorregut, d’uns 2,8 quilòmetres, ja consolidat pel barri de Cappont: plaça Ramon Berenguer IV, Rambla Ferran, Francesc Macià, Pont Vell, Avingua de les Garrigues, Avinguda València, Avinguda de l’Estudi General, Pont universitat, Plaça d’Espanya, Avinguda Madrid Avinguda Blondel, Avinguda Madrid, Plaça Espanya, Avinguda Catalunya i Avinguda Blondel. La desfilada serà retransmesa per Lleida TV i en streaming per SEGRE.com.

tracking