SEGRE

PRESTACIONS SEGURETAT SOCIAL

Els pares de nadons del 2016 i 2017 ja poden demanar l'IRPF

La segona fase de devolució de l’impost beneficiarà 10.000 lleidatans

La devolució de l’IRPF per maternitat i paternitat el 2016 i el 2017 es pot sol·licitar des d’ahir.

La devolució de l’IRPF per maternitat i paternitat el 2016 i el 2017 es pot sol·licitar des d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contribuents que van cobrar el 2016 i el 2017 prestacions per maternitat i paternitat poden sol·licitar des d’ahir a la tarda la devolució de l’IRPF, amb la qual cosa s’inicia la segona fase per demanar el reintegrament d’aquest impost, una mesura que beneficiarà més de 9.900 persones a les comarques de Ponent i un milió a la resta de l’Estat.

El ministeri d’Hisenda, a través de l’Agència Tributària (AEAT), va habilitar a la seua pàgina web www.agenciatributaria.es l’opció per demanar el reintegrament, de manera que es posa en marxa la segona fase del procés ideat per Hisenda per complir la sentència del Tribunal Suprem del passat 3 d’octubre, ja que els contribuents que van cobrar les prestacions el 2014 i el 2015 poden sol·licitar la devolució des del mes de desembre passat.

Des d’ahir a la tarda seran els contribuents que van tenir fills el 2016 i el 2017 els que podran sol·licitar la devolució de l’IRPF derivat de les prestacions de maternitat i paternitat. El procés és el mateix i les devolucions s’iniciaran en el seu cas al llarg dels pròxims dies, segons va informar Hisenda en un comunicat. Amb l’objectiu de facilitar el reemborsament es va habilitar un formulari en línia, disponible a la pàgina web de l’Agència Tributària, en el qual la persona perceptora de la prestació ha d’indicar l’any o anys en els quals ha percebut l’ajuda i un número de compte bancari, on s’abonarà la devolució. Són les dos úniques dades que se sol·liciten.

Els contribuents que haurien patit retencions per les prestacions de maternitat i paternitat del 2018 no cal que realitzin cap tràmit particular.

La seua declaració de la renda del 2018, que es presenta el 2019, ja incorporarà les prestacions com a rendes exemptes i les retencions suportades seran deduïbles. Entre aquestes dos fases s’hauran beneficiat per aquesta mesura prop de 20.000 pares i mares lleidatanes.

tracking