SEGRE

SOCIETAT

Una dona apunyalada a Laredo, primera víctima de violència masclista el 2019

Rebeca, una dona de 26 anys que deixa una filla òrfena a la República Dominicana

Un vehicle de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil registra l'Autoritat Catalana de la Competència pel 3%Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rebeca, una dona de 26 anys que deixa una filla òrfena a la República Dominicana, s’ha convertit avui en la primera víctima de violència masclista el 2019 a Espanya, després que el seu xicot, un equatorià de 29 anys, l’hagi, suposadament, apunyalat diverses vegades a casa seua, a Laredo (Cantàbria).

Aquesta jove, que portava uns tres anys a Espanya en situació irregular i que havia deixat al seu país natal a la seua filla de 5 anys, mantenia una relació amb aquest home, T.S.M .R., des de fa un any i mig, encara que pel que sembla l’anava a deixar.

A les 4.05 hores d’aquesta matinada, el 112 de Cantàbria va rebre una trucada de veïns del número 2 del carrer Rosario Ochandiano de Laredo, on hi va acudir la Guàrdia Civil i el servei d’assistència sanitària 061 va trobar aquesta jove amb diverses punyalades al tòrax i, encara que es va intentar reanimar-la, la dona va morir.

Dos amigues de la víctima, que vivien en aquesta casa amb ella, es trobaven amb la dona, ja que havien estat presents durant els fets i, fins i tot, van intentar parar l’agressor, que les va amenaçar també a elles.

Segons han explicat a Efe fonts de la investigació, l’home va arribar a la casa i, pel que sembla, va iniciar una discussió amb la dona, que suposadament anava a tallar la relació, i posteriorment la va apunyalar "amb acarnissament".

L’home va sortir de la casa i, temps després, mentre que la Guàrdia Civil li buscava, es va entregar a les dependències de la Policia Local de Laredo, als calabossos del qual roman a l’espera de la decisió que adopti el jutjat que s’ocupi d’aquest cas de violència masclista, que la Delegació del Govern a Cantàbria ha confirmat que és el primer de 2019 a Espanya.

No hi havia denúncies prèvies per violència de gènere ni l’home comptava amb antecedents per fets similars.

El delegat del Govern a Cantàbria, Pablo Zuloaga, ha assegurat que "avui més que mai no té sentit" el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, pel que ha demanat la "unitat de les forces polítiques per lluitar contra aquesta xacra".

També ha llançat un missatge a les dones que pateixen violència de gènere, a qui ha assegurat que l’Estat espanyol té eines per protegir-les i solucionar la seua situació, i en especial ha adreçat aquestes paraules a les dones que, com la Rebeca, estan en situació irregular al país.

Rebeca havia arribat fa uns tres anys a Laredo, on treballava en un bar que freqüenten molts dels seus compatriotes i en el qual també estava de tant en tant el seu presumpte assassí, ja que posava música.

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha explicat avui als periodistes la situació d’aquesta jove, la germana de la qual ha dit que està de camí a la localitat càntabra i ha instat a "continuar treballant" per combatre aquesta "xacra" i "mentalitzar" la societat sobre el que suposa.

Rere una pancarta en la qual es llegia "Contra el terrorisme masclista, lluita feminista," centenars de persones han recordat Rebeca amb un minut de silenci, que també s’ha desenvolupat en altres ciutats de Cantàbria i altres localitats espanyoles.

tracking