SEGRE

MÉTEO

Una massa d'aire polar desplomarà les temperatures a partir de demà

Girona es troba en avís groc per fenòmens costaners a l’Empordà amb vent del nord i nord-oest de força 7 i onades de fins tres metres d’altura; mentre Lleida i Tarragona ho estan per ratxes de vent del nord-oest de 80 quilòmetres per hora al Pirineu, litor

Una massa d'aire polar desplomarà les temperatures a partir de demà

Una massa d'aire polar desplomarà les temperatures a partir de demàEFE//Brais Lorenzo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada aquest dimecres d’una massa freda d’aire polar pel nord-est de la península, que s’estendrà al llarg de dijous a la resta del territori peninsular i les Balears, provocarà una caiguda generalitzada de les temperatures, amb gelades en àmplies zones de l’interior.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu que l’episodi, relativament humit al principi, es torni ràpidament a un caràcter més sec, amb gelades generalitzades en bona part de l’interior peninsular, encara que tampoc no es descarten al litoral del Llevant.

Els vents de component nord deixaran fins divendres aire molt fred sobre tot el territori peninsular i Balears, bufarà el cerç a la vall de l’Ebre i la tramuntana al nord-est de Catalunya i nord de les Balears, amb ratxes molt fortes, el que propiciarà que la sensació tèrmica sigui encara més baixa.

Les temperatures descendiran durant la nit per sota dels cinc graus negatius en ambdós altiplans i entorn dels sistemes muntanyosos, i fins i tot descendiran fins els deu graus sota zero, i les diürnes no se superaran els 5 graus centígrads a l’interior de la meitat nord.

L’Agència de Meteorologia espera que les temperatures diürnes es recuperin a poc a poc a partir de dissabte i les nocturnes a partir de diumenge, encara que el vent es mantindrà durant el cap de setmana a l’Ebre i les Balears, amb tendència a disminuir d’intensitat.

Per al cap de setmana i els primers dies de la setmana següent podria continuar l’estabilitat, amb cel poc ennuvolat i sense precipitacions en la major part del territori.

Avui, avís groc a Catalunya

Girona és en avís groc per fenòmens costaners a l’Empordà amb vent del nord i nord-oest de força 7 i onades de fins tres metres d’altura; mentre Lleida i Tarragona ho estan per ratxes de vent del nord-oest de 80 quilòmetres per hora al Pirineu, litoral sud i prelitoral sud.

tracking