SEGRE

Coneixes el codi IMEI del teu mòbil? És indispensable en cas de robatori

Els Mossos d'Esquadra ofereixen una sèrie de consells per als 'smarthphones'

Consells de seguretat per als mòbils

Coneixes el codi IMEI del teu mòbil? És indispensable en cas de robatoriMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si tens un telèfon intel·ligent, guarda en lloc segur el seu codi IMEI, ja que, en cas de robatori, et serà indispensable per identificar-lo si la policia aconsegueix recuperar-lo. Per aconseguir aquest codi només cal marcar al teclat de trucades la seqüència *#06#.

Aquest és un dels consells seguretat que han difós els Mossos d'Esquadra per protegir els 'smartphones'. La policia també recomana utilitzar PIN, contrasenya o un patró gràfic de desbloqueig i disposar d’una aplicació "antirobatori" que permeti esborrar les dades i localitzar el telèfon un cop sostret. A més, cal parar compte amb el telèfon en bars, cafeteries, restaurants, locals musicals i platges, ja que els lladres tenen predilecció per aquests llocs, així com fer còpia de seguretat de la informació continguda a l'aparell.

En cas de robatori, els Mossos expliquen que cal denunciar-ho immediatament a la dependència policial més propera i bloquejar la línia de telèfon amb l'operador. El bloqueig de la línia i de la targeta SIM impedeix que es facin trucades des del telèfon sostret o perdut o que es consumeixin dades.

DOCUMENT. Guia per protegir i utilitzar de forma segura el mòbil

tracking