SEGRE

MASCLISME DENÚNCIES

Una lleidatana denuncia que el seu marit reté el fill de tots dos a Egipte

Una veïna de Torrefarrera, que afirma estar al Caire enganyada i amenaçada

Farah, veïna de Torrefarrera, ha demanat ajuda a les xarxes.

Farah, veïna de Torrefarrera, ha demanat ajuda a les xarxes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una veïna de Torrefarrera ha denunciat a través de les xarxes socials que el seu marit reté Adam, el fill de tots dos, al Caire i no en permet la sortida de nou cap a Lleida. Farah ha explicat la seua història en un vídeo penjat a les xarxes en el qual relata que es troba a la capital egípcia des que el 20 de desembre passat van viatjar allà amb el menor i amb el seu marit amb l’objectiu de formalitzar la separació dels dos de mutu acord.

Tanmateix, segons va continuar explicant la lleidatana, a l’arribar a Egipte la voluntat real del marit es va destapar, explica Farah, i actualment reté el petit, alhora que ha amenaçat la dona de mort. «“O tornes sola o en una caixa de pi”, aquestes van ser les seues paraules», afirma l’afectada.

La lleidatana afirma que el seu marit utilitza un document legal a Egipte per retenir el menor al país

En el seu relat, la veïna de Torrefarrera afirma que el marit “ha aconseguit un document legal que m’impedeix sortir d’aquest país amb el meu fill de tornada a casa nostra. I tot ho ha fet sota maltractaments físics i psicològics constants”.

En aquesta situació, Farah va demanar auxili i va acudir a la lleidatana Sara Vilà, senadora d’Units Podem-En Comú Podem, que ahir es va fer ressò de la història de la veïna de Torrefarrera al seu compte de Facebook per demanar ajuda per a l’afectada. La divisió d’emergència consular i les autoritats espanyoles estan provant de buscar una sortida a aquesta situació però, segons l’opinió de la senadora, “Farah necessita obrir un procés legal a Egipte i a Espanya que li portarà temps i diners i que la nostra administració no pot sostenir”.

“El cas de Farah no és únic, cal solucionar aquesta situació” “El cas de Farah no és únic. Fem que Farah i altres dones en aquesta situació puguin recuperar els seus fills i ells no es vegin obligats a viure amb els seus maltractadors.” Aquestes són les paraules de la senadora lleidatana Sara Vilà, que ha acudit a l’auxili de Farah i prova de col·laborar a la recerca d’una sortida, entre altres iniciatives, amb una campanya a través de les xarxes socials. Al marge del cas denunciat per Farah, els casos de presumptes raptes de menors per part d’un dels cònjuges han anat en augment en el conjunt d’Europa. Una de les darreres dades assenyala que l’any 2009 es van detectar un centenar de denúncies de segrestos per un dels pares del menor, d’origen estranger, que el portava al seu país d’origen sense consentiment de l’altre.

tracking