SEGRE

Sanitat alerta els al·lèrgics sobre un suc de llimó i un gelat de maduixa

Per la presència de sulfits i de cacauet, respectivament

Imatge d'arxiu d'un gelat.

Sanitat alerta els al·lèrgics sobre un suc de llimó i un gelat de maduixaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), dependent del Ministeri de Sanitat, ha emès dos alertes per advertir als al·lèrgics de la presència de sulfits en un suc de llimó concentrat i de cacauet en un gelat de maduixa que es ven en cons. La primera alerta és del 4 de gener quan l’agència va tenir coneixement d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries d’Alemanya relativa a la presència de sulfits no declarat al suc de llimó concentrat de la marca Piacelli Citrilemon. Com a mesura de precaució, l’Aecosan recomana a aquells consumidors al·lèrgics als sulfits que poguessin tenir el producte a les seues llars que s’abstinguin de consumir-la.

El suc es ven en una botella de plàstic groc redona-ovalada amb tapa abatible verda i una etiqueta de paper impresa multicolor. I la partida en qüestió afectada té com a data de caducitat el 14 de juliol de 2020.

El producte ha estat fabricat a Itàlia i distribuït a establiments de tot el món, alguns d’ells a Catalunya.

La segona alerta és del 8 de gener i està relacionada amb uns cons de gelat de maduixa de la marca Ice King, que es comercialitzen en una capsa de cartró amb sis unitats. L’alerta és sobre una partida que té com a data de caducitat novembre de 2020.

El gelat ha estat fabricat al Regne Unit i distribuït a establiments del Regne Unit, Irlanda i, a Espanya, a la Comunitat Valenciana.

tracking