SEGRE

Colau crea el primer servei municipal de dentista

Obert a tota la població i amb preus ajustats als costos || El ple municipal del mes de març ha d’aprovar la proposta

Colau aclareix que la universitat no li va demanar res irregular i demana disculpes a l'UB

Colau aclareix que la universitat no li va demanar res irregular i demana disculpes a l'UBEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Barcelona impulsa el primer servei de dentista municipal de l’Estat. Aquest servei estarà obert a tota la població i oferirà les intervencions a uns preus ajustats als costos. És a dir, entre un 13 i 43 per cent més barats que allò que suposa en un dentista privat. El consistori espera que aquest servei atengui 36.000 persones a l’any i que entri en funcionament a partir del 2020.

les claus

  • Primers centres. Es pretenen instal·lar a Sant Andreu, Sant Martí i Nou Barris, barris de població amb menys recursos econòmics.
  • Fins a un 43% més barat. Les intervencions tindran un preu de cost entre un 13 i un 43 per cent més barat que el dentista privat.
  • Vuit butaques i 23 dentistes. Els centres tindran vuit butaques cada un i, entre tots, acolliran un total de 23 odontòlegs.

Davant de la premsa, l’alcaldessa, Ada Colau, va explicar que la iniciativa acompanya la que es va presentar el mes de novembre, però la novetat és que aquesta estarà oberta a tots els ciutadans, encara que l’objectiu és arribar “al 12 per cent de la població que no es pot permetre pagar el dentista”. La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, va explicar que el primer centre tindrà vuit butaques i 23 treballadors. La intenció és que s’instal·li a Sant Andreu, Sant Martí o Nou Barris, “barris en els quals abunda més la gent que no es pot pagar el dentista”, i un any després d’haver-la posat en funcionament s’ampliaran a vuit butaques més en un altre centre. Tarafa va assegurar que el dentista municipal oferirà extraccions, periodòncies, higienes dentals, obturacions, endodòncies, pròtesis amovibles i fixes, fèrules, implants i ortodòncies, i les tarifes oscil·laran entre els 55 euros per a una obturació, 160 per a una endodòncia i 30 per a una higiene. Aquests preus no impediran, d’altra banda, que el servei tingui “una màxima qualitat” tant als productes com per part dels professionals.

Una vegada presentada la iniciativa per part del govern municipal, necessita ser aprovada a la comissió de Drets Socials que se celebrarà el 15 de gener, perquè després sigui sotmesa a exposició pública, es responguin les al·legacions i s’aprovi de manera definitiva al ple municipal del març. Tarafa va avançar que la resposta dels altres grups municipals és positiva, de moment.

tracking