SEGRE

FESTES CELEBRACIÓ

Any nou per a 300 xinesos de Lleida

La comunitat celebra l’Any Nou Lunar amb un sopar a la seu de l’Associació de Paisans Xinesos || Ja són més de 3.000 els oriünds del gegant asiàtic a Ponent

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes tres-centes persones van celebrar ahir a Lleida l’Any Nou xinès, en aquesta ocasió dedicat al signe del porc. Encara que el canvi d’any no es produirà fins al dia 5 del pròxim mes de febrer, la comunitat xinesa commemora la festa “de mitjans de gener fins a mitjans de febrer, i es reserva el dia 5 només per als familiars directes”, va explicar Lin Zheng, traductor de l’Associació de Paisans Xinesos a Lleida, organitzadora de l’acte.

Encara que la major part dels presents eren membres de la comunitat xinesa, la celebració també va comptar amb la participació d’altres lleidatans, entre els quals es trobaven diverses autoritats de la ciutat, encapçalades per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el subdelegat del govern espanyol, José Crespín. La presentadora de l’acte i membre del comitè executiu de l’associació d’aquesta comunitat a Lleida, May Zhu, va voler agrair a la ciutat de Lleida “l’acollida als nostres compatriotes”, 3.000 a tota la província i 1.500 a la ciutat, i va demanar a les autoritats que la celebració “només sigui una de les primeres que compartim junts”. Els assistents van poder compartir un sopar elaborat amb productes típics del gran continent asiàtic i també van degustar el tradicional pastís d’arròs, “postres d’any nou equivalents al que signifiquen per a vosaltres els dotze grans de raïm”, va subratllar ahir Lin Zheng.

Alguns dels assistents al sopar d’Any Nou celebrat ahir en un restaurant de Lleida.

Alguns dels assistents al sopar d’Any Nou celebrat ahir en un restaurant de Lleida.ITMAR FABREGAT

tracking