SEGRE

GUIA

Ponent es bolca amb Sant Antoni

Missa i benedicció de mascotes a l’església de la Puríssima Sang de Lleida || Sanaüja és el municipi que fa més temps que celebra aquesta festa i Torà reparteix coca beneïda entre els veïns

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Misses, benedicció d’animals, tres tombs i altres actes es van succeir ahir a Ponent, que es va bolcar en la celebració de Sant Antoni, patró dels animals i protector dels agricultors, i ho van fer complint la tradició i amb el fred, que va regnar ahir durant tot el dia a la província. A Lleida ciutat, l’església de la Puríssima Sang es va omplir per a l’eucaristia en honor al patró, que va acabar a les portes del temple, on al voltant de cinquanta persones esperaven amb les seues mascotes, que fossin beneïdes pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez. A més des de primera hora del matí es van vendre pans, tortells i ciris beneïts.

D’altra banda, al poble de Sanaüja, una de les poques poblacions que sempre ha mantingut aquesta tradició, va convocar tots els veïns i la població de la vall del Llobregós a portar les seues mascotes a la benedicció. Després de la litúrgia, van participar en els tres tombs mitja dotzena de cavalleries amb el seu abanderat provinents de Pinell. La celebració va culminar amb uns jocs de cucanyes per a les cavalleries i amb el repartiment de la tradicional coca. En aquest municipi, aquesta és la festa de més arrelament i, segons el seu alcalde, Josep Condal, es manté des de temps ancestral.

A Torà, després de la missa, el rector Fermí Manteca es va traslladar fins a la plaça de la Creu, on va beneir una dotzena de mascotes i la maquinària agrícola. Després es va repartir entre els participants la tradicional coca de pa. Tàrrega va presentar ahir la seua festa dels Tres Tombs, que se celebrarà el pròxim dia 27 al carrer Migdia, per les obres a la plaça Major.

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, beneint les mascotes ahir a Lleida.

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, beneint les mascotes ahir a Lleida.X.SANTESMASSES

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, beneint les mascotes ahir a Lleida.

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, beneint les mascotes ahir a Lleida.X.SANTESMASSES

tracking