SEGRE

FAMÍLIA VIOLÈNCIA MASCLISTA

"El suport institucional és imprescindible per a Farah"

Carme Tello, experta en infantesa, pronostica una “llarga lluita” || La lleidatana denuncia que el marit reté el seu fill a Egipte

La germana de Farah Mohamed, Ailham, sosté una foto de les dos.

La germana de Farah Mohamed, Ailham, sosté una foto de les dos.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Farah necessita el suport imprescindible de l’ambaixada espanyola a Egipte i un bon advocat perquè aconsegueixi recuperar el seu fill encara que, d’entrada, tot apunta que serà una lluita llarga.” Així ho va assegurar ahir la lleidatana Carme Tello, presidenta de l’Associació Catalana per a la Infància Maltractada (ACIM), quan li van preguntar per la situació de Farah Mohamed, la veïna de Torrefarrera que fa més d’una setmana que lluita al Caire, la capital d’Egipte, per recuperar el seu fill Adam, de 3 anys, després de denunciar que el seu marit el reté contra la seua voluntat a l’enganyar-la i amenaçar-la de mort.

Carme Tello assegura que “el principal problema és que es tracta d’un estat de fora de la Unió Europea per la qual cosa no hi ha acords comuns i la legislació és totalment diferent. A tot això, cal sumar-hi que és un país amb una altra cultura i on la religió té un paper rellevant”. La presidenta d’ACIM també creu que “és positiu que es faci pressió mediàtica per donar a conèixer el cas”.

Especialista en divorcis conflictius, Tello assegura que “el pitjor és la utilització dels menors per part dels pares, que pot derivar en un maltractament psicològic per als petits que els provoqui problemes en l’aprenentatge”. Per aquesta raó, recomana la mediació com a eina i “divorcis civilitzats”.

tracking