SEGRE

TRADICIONS CELEBRACIONSTRADICIONS CELEBRACIONS

Un cap de setmana 'beneït'

Nombrosos pobles celebren els Tres Tombs en honor a sant Antoni i processons per sant Sebastià || Castellserà, Almenar, el Pont de Suert, Linyola, Ponts o Alcarràs, entre d’altres

388830_1.jpg

388830_1.jpgJOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pobles i ciutats de Lleida van celebrar ahir la festa dels Tres Tombs en honor a sant Antoni i també a sant Sebastià amb diversos actes populars que en van congregar de nombrós públics. A Linyola els Tres Tombs van començar cap a les 9 del matí amb un esmorzar popular a base de xulles de porc i va continuar a la plaça Planell amb el mercat de productes artesanals i de proximitat que va reunir trenta parades i on es van concentrar totes les activitats. La principal va ser la benedicció dels animals i el sorteig del Carro de Fato.

Alcarràs també va celebrar aquesta festivitat amb la reunió de genets a la plaça de l’església. S’emmarca dins de la festa major d’hivern, que també va oferir nombrosos actes per a tots els públics. A les Garrigues, les Borges també va celebrar els Tres Tombs en el marc de la Fira de l’Oli.

D’altra banda, desenes de persones van participar en una de les tradicions més arrelades a Castellserà. Gran quantitat de fidels es van reunir a l’ermita de Sant Sebastià en una missa en la qual es van repartir 350 panets beneïts. La festa es va completar amb un espectacle de titelles a càrrec de Festuc Teatre.

A Ponts, la tradicional festa dedicada a aquest sant va començar amb una caminada a l’església d’Algós organitzada pel Centre Excursionista Pontsicà. L’ajuntament va oferir coca i xocolate per refer-se de la caminada al voltant d’una foguera.

A Almenar, la festa major d’hivern va començar dissabte amb un intens programa festiu en el qual es pot destacar l’exposició que inclou també vehicles històrics i vestits de paper i la presentació de les creacions en xocolate del reconegut xef Ivan Pascual. La festa major finalitza avui.

També petits nuclis, com és el cas de Malgrat, agregat de Cervera, en el qual habitualment viuen dos famílies, però que va congregar més de 200 persones per honrar sant Sebastià en una jornada que van protagonitzar els gegants de la capital de la Segarra. A la plaça del Castell també va tenir lloc un dinar popular. Altres poblacions que van celebrar la festa van ser Soses i el Pont de Suert, entre d’altres.

388830_2.jpg

388830_2.jpgJOAN GÓMEZ

388830_3.jpg

388830_3.jpgJOAN GÓMEZ

388830_4.jpg

388830_4.jpgJOAN GÓMEZ

388830_5.jpg

388830_5.jpgJOAN GÓMEZ

tracking