SEGRE

Sis comarques de Lleida, en alerta de nevades intenses

L'episodi podria deixar neu en cotes de 600 metres

Alerta de nevades intenses al Pirineu de Lleida

Alerta de nevades intenses al Pirineu de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el pla NEUCAT per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de nevades intenses des d’aquest vespre i sobretot demà dimecres al Pirineu i Prepirineu. Amb probabilitat baixa també pot nevar en altres punts de les cotes altes de la Catalunya central i del prelitoral de Tarragona en cotes a l'entorn dels 600 metres, però no es preveu que sigui ni extensa ni abundant.

Ahir ja es van produir precipitacions en forma de neu al Pirineu Occidental, i aquesta tarda han de tornar a aparèixer sobretot a la Val d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, on es podrien acumular més de 50 cm de neu nova per sobre dels 1500 metres i més de 80 cm per sobre dels 2000 metres. 

De cara a la matinada, la nevada s'intensificarà especialment a la Val d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, però també a la resta del Pirineu i Prepirineu: Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Ripollès, Garrotxa, Solsonès i Berguedà. Al Pirineu nevarà a totes les cotes, i es produirà el fenomen del torb. 

Fora de la serralada pirinenca, a la serralada prelitoral de Tarragona i a les comarques de la Segarra i l’Anoia i altres punts de la Catalunya Central, la cota de neu baixarà localment fins als 600 metres. 

De cara a la mobilitat per aquestes zones, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.

PREALERTA PLA VENTCAT A banda de la neu, demà dimecres també es preveu fort vent de component nord a les comarques del Pirineu, per la qual cosa Protecció Civil ha posat en prealerta el pla VENTCAT. Segons l’SMC, el vent ha de començar de matinada a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, i intensificar-se demà a partir del migdia al Pirineu Occidental i Oriental. Fora d’aquestes zones, el vent també pot ser fort, amb ratxes de més de 90 km/h, a les comarques de la Catalunya Central, Girona i prelitoral de Barcelona a les cotes més elevades. Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure a alta muntanya pel fenomen del torb.

tracking