SEGRE

El trap, un gènere en auge entre la violència i l'activisme polític

Una concentració davant de la discoteca contra la lletra masclista del raper Arce Perroviejo, el desembre del 2017.

Una concentració davant de la discoteca contra la lletra masclista del raper Arce Perroviejo, el desembre del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trap, que semblava una moda passatgera, s’ha convertit en un dels gèneres musicals més populars entre els joves i fins i tot ha generat un circuit de concerts i festivals arreu del país. Més enllà de la polèmica que han generat algunes lletres com Cuatro Babys, de Maluma, o Mayores, de Becky G, les cançons d’aquest gènere giren entorn de la realitat dels suburbis urbans de manera molt explícita, com poden ser la vida al carrer, la violència i les drogues.

Però la política també té cabuda en aquest estil musical. Fa tot just uns mesos, el senegalès Lory Money es va fer famós a les xarxes amb el tema Independent, amb el qual es va posar a la pell de Carles Puigdemont per parlar del procés i del seu exili polític a Brussel·les amb versos com “Ma votao mucha gent, lo siento Rajoy men” o “Franco rest in peace, welcome refugees”. Lory Money també ha publicat altres vídeos referents a l’actualitat política que han aconseguit milers de visualitzacions com el single sobre el Pequeño Nicolás o el famós “relaxing cup of café con leche” d’Ana Botella durant la presentació de la candidatura de Madrid a seu dels Jocs Olímpics.

tracking