SEGRE

POLÈMICA MASCLISME

Un trap que sona molt malament

ERC, la Crida i el Comú demanaran al ple de la Paeria que es retiri el certificat ‘Nits Q’ a LaNuit per un concert amb lletres misògines i homòfobes || Kidd Keo actuarà a Lleida el 15 de febrer

Una concentració davant de la discoteca contra la lletra masclista del raper Arce Perroviejo, el desembre del 2017.

Una concentració davant de la discoteca contra la lletra masclista del raper Arce Perroviejo, el desembre del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú demanaran al pròxim ple de la Paeria de Lleida que retirin el certificat de qualitat Nits Q a la discoteca LaNuit per haver programat per al proper 15 de febrer un concert del cantant de trap Kidd Keo, les cançons del qual “són misògines, masclistes i homòfobes”. Els partits argumenten que “encara que la discoteca pot contractar qui vulgui, no pot ostentar un segell de qualitat de la Paeria que promou que els espais de lleure nocturn siguin lliures de masclisme, homofòbia i en contra de les agressions sexuals”, al mateix temps que lamenten que els empresaris d’aquest sector a Lleida “promoguin espectacles que atempten contra la dignitat de les dones i també d’altres col·lectius”. El que demanen els tres grups municipals se suma així a la campanya de l’associació lleidatana en defensa dels drets de la dona, Dones Lleida, el Casal Popular de Joves i els sindicats d’estudiants de la ciutat, que divendres passat van denunciar davant de la regidoria d’Igualtat de l’ajuntament l’actuació de Kidd Keo. Per la seua part, els responsables de LaNuit Discothèque van apel·lar a la llibertat d’expressió per continuar amb els preparatius del concert, assegurant que “el trap no deixa de ser una expressió cultural”. Respecte a les lletres del controvertit cantant, amb frases com “Voy a follarme a esta puta”, “Voy a enviarla a la tumba” o “Ponte a cuatro, bájalo y chupa”, van explicar que “la influència que pot tenir Kidd Keo sobre una persona és la mateixa que pot tenir el cine, la literatura o bé els videojocs, encara que no hi ha cap estudi que avali aquesta influència”. D’aquesta manera, la Paeria va assegurar que segueix en contacte amb els promotors de la discoteca per trobar una solució a la polèmica, inclosa la possibilitat de replantejar l’espectacle musical.

El trap, que semblava una moda passatgera, s’ha convertit en un dels gèneres musicals més populars entre els joves i fins i tot ha generat un circuit de concerts i festivals arreu del país. Més enllà de la polèmica que han generat algunes lletres com Cuatro Babys, de Maluma, o Mayores, de Becky G, les cançons d’aquest gènere giren entorn de la realitat dels suburbis urbans de manera molt explícita, com poden ser la vida al carrer, la violència i les drogues.

Les lletres de Kidd Keo tenen frases com “Voy a follarme a esta puta” o “Voy a mandarla a la tumba”

Però la política també té cabuda en aquest estil musical. Fa tot just uns mesos, el senegalès Lory Money es va fer famós a les xarxes amb el tema Independent, amb el qual es va posar a la pell de Carles Puigdemont per parlar del procés i del seu exili polític a Brussel·les amb versos com “Ma votao mucha gent, lo siento Rajoy meno “Franco rest in peace, welcome refugees”. Lory Money també ha publicat altres vídeos referents a l’actualitat política que han aconseguit milers de visualitzacions com el single sobre el Pequeño Nicolás o el famós “relaxing cup of café con leche” d’Ana Botella durant la presentació de la candidatura de Madrid a seu dels Jocs Olímpics.

tracking