SEGRE

INTERNET SALUT

Sancions per l'apologia de l'anorèxia i la bulímia

La Generalitat podrà multar amb fins a 100.000 euros aquests continguts a internet || Modificació del codi de consum

Una bona imatge corporal, una de les causes d’aquests trastorns.

Una bona imatge corporal, una de les causes d’aquests trastorns.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya podrà perseguir i sancionar amb multes de fins a 100.000 euros aquells continguts que fan apologia dels trastorns alimentaris, com l’anorèxia i la bulímia, en pàgines web, blogs i xarxes socials, gràcies a una modificació del Codi de Consum de Catalunya que ha ampliat la responsabilitat als mitjancers. El Consell Executiu va aprovar ahir un decret llei que modifica el Codi de Consum i dota el Govern de la Generalitat d’un marc legal per poder vigilar aquests continguts i poder sancionar els intermediaris –ja siguin empreses, plataformes o bé serveis digitals– que no esborrin aquests continguts, i responsabilitzarà els mitjancers a més dels emissors.

Aquesta modificació inclou les persones susceptibles de patir trastorns alimentaris en les relacions de consum entre els col·lectius que requereixen especial protecció i tipifica com a infracció greu la promoció, la publicitat, l’oferta i qualsevol forma que fomenti o bé indueixi hàbits que no siguin saludables o trastorns alimentaris.

El Govern tindrà un marc legal per vigilar aquests continguts i sancionar els qui no els esborrin

Entre els deures de les empreses, s’introdueix l’obligació de no dur a terme activitats relacionades amb la posada al mercat de béns i serveis que fomentin o que indueixin en els consumidors hàbits no saludables o trastorns, i s’amplia els mitjancers en els serveis de la societat de la informació la responsabilitat de la veracitat i la legalitat del que es publica. D’aquesta forma, les persones, plataformes digitals i serveis que encobreixin una conducta infractora en aquest àmbit podran ser sancionats si no suprimeixen o retiren l’enllaç o continguts afectats.

tracking