SEGRE

Teatre escolar com a homenatge a les víctimes de l'Holocaust

Alumnes del Guindàvols representen avui a l’Escorxador ‘De Animis Mortuorum’

Prop de cinquanta estudiants de Secundària ultimaven ahir els detalls de l'obra de teatre.

Teatre escolar com a homenatge a les víctimes de l'HolocaustAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un soldat que lluitarà al front i no torna, civils que perden la casa i tota la seua família als bombardejos o parelles que es trenquen per culpa de la guerra. Aquestes són algunes de les històries que interpreten avui al Teatre de l’Escorxador (12.00 h) prop de 50 joves actors de l’institut Guindàvols de Lleida durant la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, que reunirà un total de 300 alumnes dels instituts Caparrella, Guindàvols, Josep Lladonosa, Torre Vicens i Almenar amb l’objectiu de “recordar l’horror de l’Holocaust perquè no es torni a repetir”.

Segons explica Daniel Gil, responsable de l’aula de teatre del Guindàvols, “l’obra de teatre d’aquest any vol donar veu a les víctimes de la guerra, tant soldats com civils que queden desarrelats de casa seua i de la seua terra”. Dani Estrada i Sara Serés, de primer de Batxillerat, seran alguns dels protagonistes i a poques hores de la gran estrena asseguraven que “estem molt orgullosos de participar en aquest acte perquè és important conèixer tot el que va passar per tenir una visió més crítica”. Fa prop d’un mes que assagen al costat dels seus companys de Secundària, encara que la seua passió per les arts escèniques va començar fa anys. Per posar- se a la pell de dos soldats que ho deixen tot enrere per anar al front, van explicar que “ens hem documentat sobre tot el que va passar en l’època per posar-nos a la pell de les víctimes i transmetre la tristesa que devien sentir quan van veure que ho havien perdut tot i ja res seria com abans”.

Minut de silenci i xarrada en el Dia Internacional L’acte commemoratiu a l’Escorxador començarà vora les 10.15 hores, quan està previst que s’encenguin espelmes en memòria dels deportats als camps de concentració. A més de la música en directe a càrrec de l’Ensemble Josep Lladonosa, la sociòloga de la UAB Marta Simó oferirà una xarrada titulada Per què cal commemorar les víctimes de la persecució nazi, avui?

Daniel Gil, dirigint alguns dels protagonistes.

Teatre escolar com a homenatge a les víctimes de l'HolocaustAmado Forrolla

tracking