SEGRE

MENORS IMMIGRACIÓ

El Govern canvia d'estratègia i impulsa l'emancipació de menors sense família

Menors usuaris del centre lleidatà Jardins del Segrià.

Menors usuaris del centre lleidatà Jardins del Segrià.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va presentar ahir la nova estratègia catalana per a l’acollida i la inclusió dels menors estrangers no acompanyats (MENA), un nou full de ruta que busca donar una resposta eficient a la previsió d’arribada de més de 5.000 joves aquest 2019, una xifra considerablement superior a la del 2018, que es va tancar entorn dels 3.700 nouvinguts.

El conseller d’Assumptes Socials, Chakir el Homrani, va destacar que bona part de l’estratègia se centra a preparar els joves per a la seua emancipació i per això, més enllà de les places i els centres que s’hauran d’obrir i dels quals no es van concretar xifres, l’estratègia aposta pels pisos tutelats i els recursos que puguin ajudar els joves a construir el seu projecte “itinerari”.

Per aquesta raó, va explicar que l’estratègia es basa a proporcionar més autonomia als joves per donar-los les eines necessàries amb què completin el seu projecte vital.

Per a El Homrani, aquestes places en pisos també és una manera de crear places als centres i també es crearà un centre per fer la primera acollida fora de les comissaries. Així mateix, el conseller va qualificar de “vergonyós” que l’Estat s’hagi “desentès” d’aquests menors. L’any passat, el Govern tenia tutelats uns 300 d’aquests joves a Lleida.

tracking