SEGRE

PROTESTES LOTERIA

Venedors de l'ONCE en peu de guerra

CCOO va ocupar ahir la seu a Barcelona de l’entitat social per protestar per l’externalització de la venda de cupons || Denuncia la caiguda de vendes, que dificulta arribar a un sou digne

Una de les cabines de venda de cupons a la plaça Josep Prenafeta, a Lleida.

Una de les cabines de venda de cupons a la plaça Josep Prenafeta, a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de treballadors de l’ONCE van ocupar ahir a la tarda la seu d’aquesta empresa, a Barcelona, per denunciar l’externalització de la venda de cupons i la precarietat de les condicions laborals dels venedors. A la protesta estava previst que assistissin dos treballadors lleidatans, encara que finalment no van poder desplaçar-se fins al lloc. “Des que es va aprovar la venda de cupons en establiments externs com estancs o gasolineres fa deu anys, s’ha reduït la plantilla en 3.215 treballadors”, va explicar el secretari general de Comissions Obreres (CCOO) a l’ONCE Catalunya, José Antonio Fernández, que va denunciar “la competència deslleial que fomenta la mateixa empresa”. Segons apunta Fernández, “en els últims anys han augmentat un 35 per cent aquests punts de venda externs, cosa que ha provocat que les vendes de cupons dels treballadors siguin cada vegada més baixes i els sous siguin més baixos, perquè part de la nostra nòmina va a comissió i depèn del nombre de vendes”.

En aquest sentit, el representant de CCOO denuncia que “l’ONCE està perdent el seu original caràcter social d’ajuda a les persones amb discapacitat per interessar-se només pels beneficis econòmics, i suprimeix les cabines que no els surten rendibles”.

Asseguren que “ONCE està perdent el caràcter social per interessar-se només pels beneficis econòmics”

“El personal fix ha de facturar almenys 210 euros diaris per accedir al cobrament de comissions i, perquè algú de nova incorporació pugui aconseguir un contracte indefinit, ha d’arribar als 1.500 euros setmanals”, subratlla Fernández.

A aquestes crítiques també se suma el fet que “les baixes per malaltia comuna o accident no laboral es deixessin de complementar fins al 100 per cent del salari base, cosa que ha provocat precarietat al sector”.

Per la seua part, un portaveu de l’ONCE va assegurar a aquest diari que els punts de venda externs “acostumen a estar lluny dels dels venedors per no entorpir la venda”. Tot i així, va subratllar que “encara que es venen cupons en altres establiments, només es poden cobrar o comprovar-ne el resultat en punts de l’ONCE, la qual cosa garanteix l’ocupació dels nostres afiliats”.

Els representants de CCOO a l’entitat social preveuen ocupar la seu de l’ONCE fins avui al matí.

tracking